GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
22 Şubat 2021 Pazartesi 11:52

İzmir futbolu için önemli projeler yolda

İZVAK Dinamik Grup, İzmir kulüplerin mali tablolarının daha iyi hale gelmesi adına altyapı ve hukuk desteği ile ayrıca kalıcı gelir projeleri hazırlıyor.

İzmir'de spor kulüplerinin çatı kuruluşu olan İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nda genel kurul süreci yaklaşırken, vakfın yeni dönemi için adaylığını açıklayan İZVAK Dinamik Grup, kulüpler için ortaya koyduğu projelerle gündemde.

Başkan adayı Emre Sarıgedik'in, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında bu projelerden bahsetmesi büyük yankı uyandırdı. Buna göre Sarıgedik ve ekibi seçimi kazanırsa, kulüplere kalıcı gelir getirecek projeler oluşturacak. Kulüplerin hukuk işlerinde danışmanlık hizmeti verilecek, altyapı kalite ve başarısının en üst düzeye çıkması için alanında uzman isimler İzmir'e getirilecek.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLERLE TEMAS SAĞLANDI

İzmir kulüplerinin yıllar içinde yaşadığı ortak sorunları kendi içinde masaya yatırdıktan sonra projelerini oluşturan İZVAK Dinamik Grup ekibi, altyapıların güçlenmesini sağlamak adına uluslararası boyuttta kariyet sahibi sportif direktörleri İzmir'e getirerek bu isimlerin tecrübelerini hem kulüp yöneticileriyle hem de altyapıdaki gençlerle paylaşması sağlayacak. Süreç, aday ekibin içinde yer alan iş insanı İsmail Keskinoğlu'nun geçmişte Akhisarspor'un Süper Lig'e çıkma sürecindeki başarısı, tecrübesi ve diyalogları üzerinden ilerleyecek.

KULÜPLERE HUKUKSAL DESTEK

Yıllardır gerek futbolcu sözleşmeleri gerekse de diğer konularda sık sık hukuki açıdan çeşitli sıkıntılar ve hatta maddi kayıplar yaşayan İzmir kulüplerinin bu konuda da yanında yer almak isteyen İZVAK Dinamik Grup, hukuk ve spor denkleminde de oldukça iddialı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yakın ilişkisi bilinen başkan adayı Emre Sarıgedik'in, Feyzioğlu ile kulüplere hukuki destek konusunda çeşitli çalışmalar hazırlığı içinde olduğu biliniyor.

KALICI GELİR KAYNAKLARI YARATILACAK

Endüstriyel futbolun yüksek mali tablolarında, bütçe yaratma konusunda sınırlı desteğe sahip İzmir kulüplerinin yıllar içinde ciddi ekonomik problemler yaşamış olmasını gelecekte değiştirmek isteyen İZVAK Dinamik Grup, bu konuda da oldukça dikkat çekici çalışmalara imza atıyor. İş dünyasının tanınmış isimlerinin de yer aldığı aday ekip, kendi diyaloglarını yoğun bir şekilde geliştirerek, kulüplere kalıcı gelir getirecek projeler hazırlıyor. Projelerin detayları henüz kamuoyu ile paylaşılmazken, bilinen tek kısımsa iş dünyasının konsorsiyum ile ortak edileceği çeşitli ticari projelere kulüplerin bedelsiz olarak kâr ortağı edileceği...

--