GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Şubat 2020 Cuma 12:17

İzmir'deki skandal seminere sert tepki

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün 'Biz İzmiriz' projesi kapsamında verdiği seminerde "hayvan ve çevre konularına duyarlı kişilerin terörist olmaya yatkın olduğu" ifadelerinin yer alması büyük tepki çekti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Emniyet Müdürlüğü'nü özür dilemeye çağırırken, "Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvanseverlere ve doğa severlere nasıl hakaret edersiniz?" çıkışını yaptı.

SONKALEİZMİR- İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne "Bu skandal için halktan özür dilemenizi bekliyoruz" çağrısını yapan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, şu soruları yöneltti: "(Kimler Terörist olmaya yatkın) tespitleriniz hangi bilimsel verilere dayanıyor, açıklayın. (Dine İnanmayanlar) derken, Radikal dinci ve FETÖ terör örgütlerini nereye koyuyorsunuz? Teknolojinin gelişimiyle artan sosyal medya kullanıcılarını, özellikle gençlerimizi yaftalarken utanmıyor musunuz? Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvanseverlere ve doğa severlere nasıl hakaret edersiniz?"

CHP'li Yücel, terörün dini olan olmayan diye ayrılmayacağını belirterek, "Terörist hiçbir canlıyı sevmez" dedi.

SKANDAL SEMİNER
İzmir Emniyet Müdürlüğü, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanları kapsayan “Biz İzmiriz” projesi adı altında seminerler veriyordu. Dün, 'güvenlik tedbirleri' konulu seminerde, "örgütler nasıl üye topluyor?" başlığı altında bir sunum yapılmıştı. Skandal ifadelerin yer aldığı sunumda, hayvan ve çevre konularına duyarlı olanların terörist olmaya yatkın olduğu belirtilmişti. İzmir'deki bir kaymakamlıkta verilen seminerde 'terörist olmaya yatkın olanlar' şöyle sıralandı:
>> Politikaya uzak, anarşiye yakın
>> Milliyetçilik yok, globalizm çok
>> Dine inanmayanlar çok ya da zayıf
>> Hayvan, insan, çevre konularına aşırı duyarlı
>> Algıları çok açık, aktivist vs. olmak isterler
>> Sosyal medyada zaman geçiriyorlar