GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Nisan 2020 Cumartesi 10:30

İzmir'de sağlıkta şiddet! Hemşireye saldıran şahıs serbest bırakıldı!

Bayraklı'da D.Y isimli bir şahıs daha önce darp ettiği bir hekim nedeniyle yargılandığı davada kendisine karşı şahitlik eden bir hemşireye de saldırıda bulundu. Bayraklı 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan olaydan sonra D.Y tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Barış Koçak serbest bırakılma kararına büyük tepki gösterdi

SONKALEİZMİR-Türkiye'de 425 canın kaybedilmesine neden olan koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına bir yandan alkışla destek verilirken, bir yandan da şiddet haberleri geliyor. İzmir'in Bayraklı ilçesinde 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan bir sağlık çalışanına D.Y. isimli bir şahıs tarafından saldırıda bulunuldu. Aynı şahsın daha önce darp ettiği bir hekim nedeniyle yargılanırken kendisine karşı şahitlik eden hemşirenin boğazını sıkarak saldırıda bulunduğu belirtildi. Saldırılara rağmen şahsın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. 
VEKİL BAKAN'DAN TEPKİ
Serbest bırakılma kararına ise büyük tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından "Canlarını dişlerine takmış virüsün yayılmasını engellerken ve şehit ilan edilmeleri tartışılırken nasıl olur da sağlık ocağı çalışanına saldıran kişi serbest bırakılır?" ifadelerini kullandı. 


Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Barış Koçak da yazılı bir açıklama ile yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada, "Bugün yine üzülerek bir haber aldık. D. Y. isimli bir şahıs Bayraklı 5 No'lu Aile sağlığı merkezinde çalışan sağlık çalışanı arkadaşımıza boğazını sıkmak sureti ile darp etmiştir. Daha önce de aynı Aile sağlığı merkezi'nde çalışan bir hekim arkadaşımıza hakaret ve tehditte bulunduğundan dolayı yargılanırken, bu sefer de mahkemede şahitlik yapan hemşire arkadaşımıza saldırmıştır. Esas bizi kahreden, saldırıyı yapan D.Y. serbest bırakılıp tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiştir. 
İçinde bulunduğumuz bu salgın günlerinde hala sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara uğrayarak darp edilmesi bizleri kahretmektedir. Koronavirüs ile mücadelede bir tek sağlık çalışanın dahi önemi çok büyüktür. Fakat sağlıkta şiddete karşı hala net kararların alınmaması, sağlıkta şiddet terörüne karşı fiili uygulamaların hayata geçmemesi, biz sağlık çalışanlarının can güvenliğinin hala olmaması, bizlerin şu günlerde verdiği insanüstü emeğin, cansiperane çalışmanın, cephedeki bir asker gibi ölüme meydan okurcasına insanlara şifa dağıttığımızın anlaşılamadığını göstermektedir. 
Bizler milletimiz için canımızı ortaya koyarak çalıştığımız, kendimizden vazgeçtiğimiz, sevdiklerimize bir daha  sarılamamak pahasına görevimizi yerine getirdiğimiz bu zamanlarda bize reva görülen bu mudur?
Bizler acilen çok süratli bir şekilde, bugünlerde  sağlık personeline uygulanan şiddetin terör suçu kapsamında sayılmasını istiyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarına karşı sıfır toleranslı alan uygulamasının bir an önce meclisten geçmesini istiyoruz. 
Bizleri, hastalıklar, salgınlar, zorlu mesailer, düşük ücretler, hak ettiklerimizin verilmeyişi korkutmuyor. Bizlere alkışlar yetmiyor bizler can kurtarırken, bir cani yüzünden ölmek istemiyoruz. 
Sağlık çalışanını yaşat ki, sen de yaşayasın."