GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
15 Eylül 2019 Pazar 16:08

İzmir Fuarı'nda Falcao rüzgarı

Galatasaray'ın süper transferi Radamel Falcao, yeşil sahalarda olduğu gibi kitap dünyasında da fırtına gibi esiyor. 88'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda açılan kitap stantlarında Falcao'nun hayatını anlatan 160 sayfalık kitap yok sattı. Türkiye'nin dört bir yanından fuara gelenler, "Falcao daha yeni Türkiye'ye adımını attı. Kitabı ne çabuk basıldı" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR-İlk resmi maçında Kasımpaşa ağlarını havalandırmayı başaran Galatasaray'ın Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao, kitap dünyasında da fırtına gibi esiyor. Bu yıl 88'nci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda en çok ilgiyi gören kitaplardan biri, Murat Aksoy'un kaleme aldığı, Radamel Falcao'nun hayatını anlatan biyografi oldu. Çizmeli Kedi Yayınları'ndan çıkan 160 sayfalık kitap, özellikle Galatasaray taraftarlarınca çokça satın alındı. 10 liraya satılan kitap, standın en gözde kısmında yerini buldu.

DAHA YENİ GELDİ, KİTABI NE ÇABUK ÇIKTI
Türkiye'nin dört bir yanından fuara gelenler, "Falcao daha yeni Türkiye'ye adımını attı. Kitabı ne çabuk basıldı" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Kitapta, Galatasaray'ın süper golcüsü ile ilgili şu ifadeler yer aldı:
"UEFA avrupa ligi gol kralı… Radamel Falcao Garcia Zárate ya da kısaca Falcao… Kolombiyalı… Yaşayan en iyi santraforlardan biri… Lakabı: El Tigre… UEFA Avrupa Ligi Gol Kralı… 14 maçta 17 gol atarak Jürgen Klinsmann’a ait rekoru kıran bir futbol sihirbazı… 2 sezon art arda 2 farklı kulüpte UEFA Avrupa Ligi’nin kazanan ilk futbolcu… Atletico takımıyla Süper Kupa’ya uzanan, yanı sıra da organizasyon tarihinde hat trick yapan, yani bir maçta 3 gol atmayı başaran ikinci oyuncu… İnişlerle çıkışlarla süren bir kariyer… Sakatlıklar… Bol sıfırlı transferler… Biterken başlayan yeni hikâyeler… Aile hayatının önemi… Eğitimin vazgeçilmezliği… Onun hayatı, futbolun tekniği kadar teorisinin de ne kadar önemli olduğunun kanıtı…"

İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki kitap stantlarında Falcao'nun yanı sıra Pele, Ricardo Quaresma, Lionel Messi ve Neymar gibi ünlü futbolcuların hayatlarını anlatan kitaplar da yer aldı.