GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2021 Pazartesi 15:48

İşten çıkarılan PTT işçilerine CHP'den destek...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Bayraklı'da sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan PTT işçilerinin eylemine destek verdi. işçiler, müzakerelerden sonuç alınamaması halinde 1 Şubat'ta Ankara PTT Genel Müdürlüğü önüne giderek seslerini duyuracaklarını söylerken, CHP'li Yücel, "Sendikal faaliyet engellenemez. Haklı mücadelenizde yanınızdayız" diye konuştu

SONKALEİZMİR-İzmir'de Posta Transfer Taşımacılık ve Kargo İşçileri Sendikası (PTT Kargo Sen) ile Posta Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası'na (PTT Sen) üye oldukları için işten çıkarılan 16 işçinin eylemine CHP'den destek geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Bayraklı'da PTT Merkez Müdürlüğü önünde eylem yapan işçilere destek olmak için basın açıklamasında bulundu.

"SENDİKAL FAALİYET ENGELLENEMEZ"

CHP'li Yücel, "Emeğe her zaman değer verdik ve emeği her şeyin üstünde tuttuk. Emek en yüce değerdir dedik. İşçilerin emekleriyle hayata tutunabilmeleri adına onların her zaman yanında olacağız ve bu haksızlıkları, hukuksuzlukları her platformda gündeme taşıyacağız. Haklı ve onurlu direnişinizi CHP örgütü adına saygıyla selamlıyorum. Siz ekmeğinizi birilerinin önünde diz çökerek değil, alın teriyle, onuruyla kazanan işçi sınıfısınız. Bugün işsizliğin 4 milyonu geçtiği, genç işsizliğin yüzde 25’lerin üzerinde olduğu, milyonlarca EYT'linin emeklilik haklarının ellerinden alındığı, kayıt dışı istihdamın yüzde 35’leri geçtiği, asgari ücretin açlık sınırının da altında olduğu güzel ülkemizde, çalışanlarımız, işçi ve emekçi kardeşlerimiz ekonomik zorluklar altında inim inim inliyor. Anayasamızın 51'inci maddesinin kendilerine tanıdığı hakkı kullanarak sendika kuran ve üye olan PTT çalışanlarına karşı yapılan baskı ve işten çıkarmaları şiddetle kınıyorum. Sendikal faaliyet engellenemez. Sendikal örgütlenmeyi ve sendikal faaliyeti engelleyenler TCK’nın 118’inci maddesine göre altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İşveren vekillerinin sözlü ve SMS mesajları yoluyla çalışanları baskı altına almaya çalıştığı açıkça görülmektedir. Buna teşebbüs eden kişiler hakkında, işçilerin yapmış olduğu suç duyurularının da takipçisiyiz" dedi.

"EMEK EN YÜCE DEĞERDİR"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da PTT işçilerinin pandemi döneminde zor şartlar altında çalıştığına vurgu yaptı. Beko, "Kurulan sendika sonrası işverenler sendika yöneticilerini ve temsilcilerini, işçi kardeşlerimi işten atmıştır. Bizim geleneklerimize göre, işçileri gerekçesiz işten atmak sosyal bir cinayettir. İl Başkanımızın da söylediği gibi aynı zamanda bir anayasal suçtur. Bizler Kargo ve PTT çalışanlarının direnişini selamlıyor, bu direnişin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Bundan sonra da yan yana, omuz omuza işçi kardeşlerimiz işbaşı yapıncaya kadar, sendika toplu iş sözleşmesini alıncaya kadar onlarla mücadelemizi devam ettireceğiz” diye konuştu. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, anayasal haklarını kullanan işçilerin sonuna kadar yanında olacaklarını ifade ederek, "Bayraklı İlçe Örgütü olarak direnişe başladıkları günden itibaren belli periyotlarla buraya gelip arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Bu mücadele haklı bir mücadeledir, emek mücadelesidir, bir direniştir. Bu direnişte CHP’nin ‘Emek en yüce değerdir’ sloganıyla her daim yanlarındayız. Bu mücadelelerinin başarıyla sonuçlanması için onların yanında olduğumuzu her daim hissettireceğiz” dedi.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük de, “Türkiye’de şu anda şirketlerce yapılan 100’e yakın işçi çıkarımı var. İzmir’de 14’ü ağustos ayında, 2’si nisan ayında olmak üzere 16 kişi işten çıkarıldı. Bu hafta içinde herhangi bir müzakere çıkmazsa hazırlıklarımızı yaptık. 1 Şubat’ta Ankara PTT Genel Müdürlüğü önünde olacağız. Sesimizi duyuracağız. Herhangi bir girişim olmadığı takdirde bakanlıkların da kapılarını zorlayacağız. Biz haklıyız, mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.