GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Ocak 2020 Perşembe 10:45

İşte budur! Halkı kandıran o 5 firmaya ceza

Torbalı Ticaret Odası (TTO), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 yılının ilk tağşiş listesinde ismi yer alan Torbalılı 5 firma hakkında disiplin işlemi başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten, ithal eden firmaları resmi internet sitesinden duyurdu. Gazlı içecekten bala, çaydan zeytinyağına, süt ürünlerinden ete kadar taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünün yer aldığı listede, Torbalı'dan da 5 firma yer aldı. TTO, bu firmalar hakkında disiplin işlemi başlattı.

'İŞİNE HİLE KATANA MÜSAMAHA EDEMEYİZ'

Konuyla ilgili açıklama yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "Bizler her platformda Torbalı'nın ödediği vergiyle, markalaşan firmalarıyla ve örnek üretim yapan işletmelerimizle övünürken, merdiven altında iş yapan, gece çalışıp gündüz kapalı olan bu tarz firmaları ilçemizde barındırmayız. Bakanlıkça açıklanan tağşiş listesinde ismi bulunan 5 firma hakkında, TTO olarak mevzuat çerçevesi içinde hak ettikleri disiplin cezasının uygulanması için gerekli işlemleri başlattık. İşine hile katana müsamaha edemeyiz. Bu tarz işletmelerin, işini layıkıyla yapan diğer üreticileri de zan altında bırakmaktadırlar. Bu konuda yetkili olan kurumlarla işbirliği yapıp işin tağşişci firmaları ilçemizde barındırmamak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bu tür üretim yapan firma yöneticilerinin ticaretten men edilmesi veya hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini dile getirdiğini hatırlatan Olgun, "Bakanımızın yaklaşımı çok doğru. İfşa etmek, para cezası veya uyarıda bulunmak yeterli değil. Müeyyideler çok ağır olmalı. Bu tarz halkın sağlığıyla oynayan firmalar; işini doğru yapanı zan altında bırakıp haksız rekabete yol açıyor. İşini dürüst bir şekilde yapan, tüm kurumların denetimden geçen firma ile merdiven altı iş yapıp işine hile karıştıran birbirinden ayrılmalı" dedi.