GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Aralık 2019 Cuma 21:42

İmamoğlu'dan Erdoğan'a "Ya kanal ya İstanbul"

Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın yıllara meydan okuyan ve halkın nabzını yoklayan televizyon programı 'Arena' programı Demokrasi Arenası adıyla Tele1 kanalında geri döndü. Dündar'ın ilk konuğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan Kanal İstanbul tartışmaları için "Ya kanal ya İstanbul" eleştirisini getirdi.

Usta gazeteci Uğur Dündar’ın Tele1’de ilk kez ekranlara gelen Demokrasi Arenası programına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB bütçesinin kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, 1 kuruşun hesabı konusunda sorumlu olduğunu belirtti ve İBB’deki çalışanların vatandaşı reddedemeyeceğini ifade etti.

2011-2019 arasında bütçe yönetiminin çok kötü yapıldığını açıklayan İBB Başkanı İmamoğlu, seçim ekonomisiyle bir şehrin getirildiği hali tanımladı.

“SUSMA ZAMANI DEĞİL”

‘Susma zamanı değil’ diyen İmamoğlu, 6 milyarlık bir borç devraldıklarını ifade ettiği açıklamasında 23 Haziran’dan önce 1 milyar liranın dağıtıldığını açıkladı. İmamoğlu, makama geldiklerinde kasada para kalmadığını, İBB’nin maaşları ödeyemeyecek durumda olduğunu söyledi.

Atıl durumdaki projelere de değinen İmamoğlu, durmuş projelerle ilgili eski yönetime sitem etti. Yıllarca Beylikdüzü’ne proje yapılmadığını belirten İmamoğlu, yatırımların geçtiğimiz dönemde yalnızca bir partinin belediyelerinde yapıldığını belirtti.

Ara dönem İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın ‘daha çok oy verene metro yapacağız’ sözlerini hatırlatan İmamoğlu, bunun belediye projelerini olumsuz etkilediğini açıkladı.

“YA KANAL YA İSTANBUL”

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Oturarak belediye başkanlığı yapılmayacağını en iyi kendisi bilir’ derken, Erdoğan’ın ‘İşine bak’ sözlerine ‘Zaten işime bakıyorum’ yanıtını verdi.

Başkan İmamoğlu, 1994 yılında Erdoğan’ın kendilerinin köfteci dükkanını ziyaret ettiğini belirtti ve döneme ait anılarını paylaştı. Kanal İstanbul projesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı tartışmalara değinen Ekrem İmamoğlu, “Ya kanal ya İstanbul” ifadeleriyle Erdoğan’ın baskılarını eleştirdi.

“KANAL İSTANBUL’A BAZI KABİNE ÜYELERİ DE KARŞI”

İmamoğlu, “Oturup işine bakanlar gitti. Bu millet bir daha öylelerini seçmez” dedi ve Erdoğan’ın geçmiş kabinelerinde de görev alan bakanların bu projeye karşı olduğunu belirtti.

İmamoğlu, “Altınız çiziyorum, kalbimden söylüyorum kulağım da duydu geçmişten bugüne bazı kabine üyeleri de bu projeyi kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.