GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Ocak 2021 Pazar 16:07

İZVAK Dinamik Grup'a çifte destek...

Türk sporun önemli isimlerinden teknik direktör Rasim Kara ile Altay camiasının yakından tanıdığı Eyüp Necimoğlu’ndan mart ayında yapılması planlanan İZVAK genel kurulu öncesi Dinamik Grup olarak başkan adaylığını açıklayan iş adamı Emre Sarıgedik'e destek geldi. 
Profesyonel futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Bursaspor ve Uşakspor formaları giyen, teknik adamlık yıllarında birçok kulübün başına geçen Kara, İzmir’in eski günlere dönmesi için Sarıgedik’in adaylığının önemli olduğunu vurguladı. Kara, “İzmir’i çok seven birisiyim. Uzun zamandan bu yana bu kent sporumuza katkı yaptı, yapmaya da devam ediyor. Ancak şehrin değerleri el ele vererek kenetlenmeli. Emre Sarıgedik’in insani ilişkilerinin yanı sıra sportif ilişkileri de oldukça güzel. Kendini tenise adamış bir isim. Yıllarca verdiği emek İzmir tenisini bir noktaya taşıdı. Bu noktada böyle bir teşebbüsünün olması iyi sonuçlar verecektir. O yüzden böylesine olumlu bir girişime tüm İzmir arka çıkmalı diye düşünüyorum. Ki bu desteğin de geleceğine olan inancım tam” şeklinde konuştu. 

"İZMİR ESKİ GÜNLERİNE DÖNMELİ"

Futbol oynadığı dönemde İzmir’deki kulüplerin kendileri için korkulu bir deplasman olduğunu belirten Kara, aynı zamanda İzmir’in A Milli Takım için şans getirdiğini söyledi. Kara, “İzmir milli maçlar için uğurlu bir yerdi. Ancak Altay, Altınordu, Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor gibi takımlarla deplasmanda karşılaşırken herkesin ayağı titrerdi. Çok yetenekli futbolcuların önemli durağı burasıydı. Şimdi ise yalnızca Göztepe Süper Lig’de mücadele ediyor. Bu sayı artmalı” ifadelerini kullandı. Altyapılardan daha fazla oyuncu yetişmesi gerektiğine dikkat çeken Kara, “Tesisler yetersizdi, yavaş yavaş bu konuda atılım gerçekleşiyor. Genç nüfus, potansiyel ve antrenör bazında İzmir harika bir kent. O yüzden daha çok oyuncuyu altyapılardan yetiştirmeliler” dedi. Kara, İzmir’in yalnızca futbolda değil sporun tüm branşında isminde söz ettirdiğini aktaran Kara, “Tenis, atletizm, basketbol, voleybol gibi farklı kategorilerde İzmir her zaman iddialı bir yerdi. Şimdi de bireysel sporlarda başarılar artıyor. Fakat daha da fazlası mümkün. Eski güzel günlere dönmek için Emre Sarıgedik’in adaylığını koyması çok kıymetli. Kendisi İzmir için bir cevher. Kendisine ve ekibine başarılar dilerim” dedi.

NECİMOĞLU: İZMİR SPORUNU İLERİYE TAŞIYACAK 

Altay Spor Kulübü’nde yönetim kurulunda çeşitli görevlerde bulunan, futbol şube başkanlığı ve asbaşkanlık görevlerini üstlenen Eyüp Necimoğlu de Sarıgedik'e destek verdi. Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Vekili Bülent Necimoğlu’nun ağabeyi olan Eyüp Necimoğlu, “Dinamik Grup”un İzmir sporu adına çok önemli bir hamle olduğunu vurguladı. Bülent Necimoğlu’nun spora her zaman yakın bir isim olduğunu belirtten Eyüp Necimoğlu, “Kardeşim Bülent, kendini teniste kanıtladı. Sporun içinden, sporu seven bir karakteri var. Emre Sarıgedik ile güçlerini birleştirerek çok güzel bir adım attılar. Dinamik Grup da İzmir için yararlı bir oluşum. Sporumuzu ileri taşıyacaklarından şüphem yok” şeklinde konuştu. 

"İZMİR İÇİN GÜZEL OLACAK"

Dinamik Grup’taki isimlerin tek tek değerli olduğunu söyleyen Eyüp Necimoğlu, “İzmir spor camiaları açısından oldukça zengin bir yer. Son dönemlerde de farklı branşlarda çok başarılı işlere imza atıldı. Bu başarıların desteklenmesi ve artırılması açısından bu grup çok önemli. İzmir yeni bir spor yüzüne kavuşacaktır. İzmir için Dinamik Grup çok güzel olacak” dedi. Altay camiasını desteğe davet eden Eyüp Necimoğlu, “Ailemizin İzmir sporu için yaptığı işler ve kattığı değer ortada. Bunu herkes biliyor. Kardeşimin ve Emre Sarıgedik’in oluşturduğu birliğe Altay camiası da destek vermelidir. Tekrardan spor camiasına döndüğümüz için çok sevinçliyim” ifadelerini kullandı.