GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
26 Eylül 2020 Cumartesi 11:44

İMAM HATİP SÜPER LİG'DE! Beşiktaş'a rakip oldular...

Eskişehir Selka'nın kapısına kilit vurduğu, Göztepe ve İzmir Büyükşehir gibi kulüplerin bile ekonomik gerekçelerle kapanma noktasına geldiği hentbolda büyük bir sürpriz yaşandı. Ankara’da bir imam hatip lisesi, Hentbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ilk rakibi, Türkiye’nin dev kulüplerinden Beşiktaş oldu. İmam hatipliler, bugün saat 15.00’te Beşiktaş Aygaz ile kozlarını paylaşacak.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR- Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçen yıl Mersin İdman Yurdu Hentbol Spor Kulübü’nü satın aldı. Ardından 2019-2020 sezonunda Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde mücadele verdi. Ligi 7’nci sırada tamamlayan Ümitköy Anadolu İmam Hatip, yeni bir hamle yaptı. İmam Hatip, bu kez, ligi 3’ncü sırada tamamlayıp Süper Lig’e yükselen Başkent Akademi Spor Kulübü ile birleşme kararı aldı. Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü ile Başkent Akademi Spor Kulübü, sezon öncesi birleşmeyi tamamladı. Bu yıl Hentbol Erkekler Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazanan takımın adı Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Başkent Akademi Spor Kulübü olarak tescil edildi.

SÜPER LİG'DE

Böylece, ekonomik gerekçelerle birçok takım kapısına kilit vururken, Ankara Çayyolu’ndan bir imam hatip lisesi, Beşiktaş, Göztepe, Antalyaspor, Nilüfer Belediye, İzmir Büyükşehir gibi hentbol devlerinin yer aldığı Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazanmış oldu.

AMAÇ ‘MİLLİ VE MANEVİ’…

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) sitesinde ise kulüple ilgili şu bilgiler yer aldı: “2019-2020 Hentbol Sezonu’nda Mersin İdman Yurdu Hentbol Spor Kulübü derneğinin yönetim değişikliği ile adı artık Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü olarak değişiklik yapılmış ve artık bu isimle liglerde yer alan bir takımız. Amacımız okulumuzun misyonunu ve vizyonunu en iyi şekilde temsil etmek, okulumuzdan milli, manevi eğitimlerini alan, vatan sevgisi ile dolu olarak yetişen yavrularımızla Türk Sporuna ve Hentbole en iyi şekilde hizmet etmektir.”

Kulübün başkanının ise Süleyman Altuntaş olduğu bilgisine yer verildi.

İLK RAKİP BEŞİKTAŞ

Diğer yandan, Ümitköy Anadolu İmam Hatip’in ilk hafta rakibi Beşiktaş Aygaz oldu. Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde ilk maçına çıkacak olan Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Başkent Akademir Spor Kulübü, bugün (cumartesi) saat 15.00’te Ankara’daki THF Spor Salonu’nda Beşiktaş Aygaz’ı konuk edecek. İmam hatipliler, Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak.

GENÇ AMA TECRÜBELİ BİR EKİBİZ

Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü Başantrenörü Orhan İlerisoy, amaçlarının gençlere hem başarılı birer öğrenci hem de başarılı birer sporcu olabileceklerini göstermek olduğunu belirtirken, Süper Lig’de genç ama tecrübeli bir ekiple mücadele vereceklerini söyledi.