GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
13 Haziran 2019 Perşembe 18:25

Göztepe'ye büyük şok

Torbalı Belediye Meclisi, altyapı tesisleri yapımı için daha önce Göztepe'ye tahsis edilen 104 dönüm arazinin devrini iptal etti. Belediye Başkanı İsmail Uygur, "Arazinin imarı yok. Ruhsatı iptal etmesek usulsüzlük olurdu. Göztepe'ye tahsisi için yeni bir planlama yapılması lazım" dedi
Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Torbalı Belediye Meclisi, altyapı tesisleri yapılmak üzere AK Partili Adnan Yaşar Görmez döneminde Göztepe'ye tahsis edilen Parcar mevkisindeki 104 dönüm arazinin devrini iptal etti. Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur, "Arazinin bir kısmının sanayi imarı var. Büyük kısmının ise imarı yok. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı planlarında tarım arazisi olarak planlanmış. Belediyemiz daha önce 25 bin metrekareye yakın bir yapı ruhsatı vermiş Göztepe'ye. İmardaki arkadaşlarımız tespit etti. Plansız bir alana yapı ruhsatı vermemiz usulsüz olur. Bu büyük bir sıkıntı. Göztepe'den arkadaşları davet ettik ve karşılıklı görüşme ile ruhsatlarını iptal ettik. Bu yer Göztepe Spor Kulübü'ne tahsis edilecekse, Meclisimiz öyle uygun görürse bunu hukuki ve sağlam temellerle yapmamız lazım" dedi. 
EN FAZLA İKİ AY KAYBEDER
Araziyi köylünün de kullandığını dile getiren Uygur, "Bu alan spor kulübüne veriliyorsa kullanım hakkı gibi bir durum da ortaya çıkıyor. Daha önce intifa hakkı kararı alınmış. Bu noktada belediyenin orada bir daha söz hakkı kalmıyor. Göztepe Spor Kulübü İzmir için önemli. İmar dairemizin yaptığı hatayı sürdüremeyiz. Büyükşehir Belediyesi'nin burayı planlaması lazım. Tekrar bir imar planı yapılır, ondan sonra tahsis edilir. İmara aykırı bir tahsis ve protokol yapılamaz. Ruhsatı iptal ettik, ondan kurtulduk. Göztepe'nin en fazla kaybedeceği süre iki aydır. Sıkıntı yok ama hukuki altyapıyı kurmamız lazım. Onun için geçmiş dönemin iptali gerekiyordu" yorumunu yaptı. Meclis salonunda konu ile ilgili gündem maddesinin geri çekilmesi istense de ruhsat iptalinin gerçekleştirildiği ifade edildi.