GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
14 Kasım 2019 Perşembe 15:34

Göztepe'nin gurur günü... EVE DÖNÜYORUZ!

Göztepeli taraftarların 'Eve dönüyoruz' sloganıyla ve büyük heyecanla beklediği, Süper Lig'in ikinci yarısında açılacak Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi ilk konuklarını ağırladı. Eski başbakan Binali Yıldırım, 9 Eylül 2017'de temelini attığı stadın çatısında Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, AK Parti İzmir milletvekilleri, efsane takım ve A Takım oyuncuları ile birlikte yürüdü. Etkinlikte Karşıyakalı bir taraftarın Yıldırım'a sorduğu soru da dikkat çekti.

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Süper Lig'de 26 Ocak haftasındaki Beşiktaş maçıyla açılması planlanan Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi ilk konuklarını ağırladı. Etkinliğe stadın temelini 9 Eylül 2017 yılında atan eski başbakan ve TBMM Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yanı sıra Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Alpay Özalan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kulüp Başkanı Mehmet Sepil, kulüp Başkanvekili Talat Papatya, sarı-kırmızılıların efsane takım oyuncuları ile A Takım oyuncularının katıldı. 


GÖZTEPE'YE YAKIŞAN BİR ESER
Türkiye'de ve Avrupa'da çatışında yürünebilecek ilk stat olma özelliği taşıyan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin çim tohumları atılan zemininin önünde açıklama yapan Binali Yıldırım, "Sayın Başkan Mehmet Sepil'le stadın mülkiyeti ve projesiyle ilgili uğraştığımız günler aklıma geliyor. O günlerden bu günlere çok şey değişmiş. Başlı başına bir spor merkezi var. Göztepe'ye ve İzmir'e yakışan bir eser oldu. Sayın Programı uygun olursa sayın Cumhurbaşkanımız'ın da iştiraki ile açmış olacağız. Göztepe yeni stadına kavuşmuş olacak. Sayın Spor Bakanımız, İzmir milletvekillerimiz, yüklenici firma, mühendisinden işçisine kadar emeği geçen tüm kardeşlerimize İzmirliler adına teşekkür ediyorum. 26 Ocak tarihindeki Beşiktaş maçı ile burada buluşmak üzere. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


"18 YILDA GELİNEN NOKTA ÖNEMLİ"
Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da muhteşem bir stat gördüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde ülkemizin son 18 yılda sporda geldiği noktayı gözlemlemiş olduk. Güzel İzmir, bizim için önemli. Sayın Meclis Başkanımız için ayrı bir yeri var. Bugün ayrı bir duygulu gördüm kendisini. Alsancak'ta da önemli noktaya gelinmiş durumda. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 


SEPİL: RÜYA GİBİ BİR ŞEY
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "İzmirliler'e bir sözümüz vardı bizim. Burada daha önce kapalı salonumuz, tenis kortlarımız vardı, yeşil alandı. Biz burayı yaşam merkezi haline getireceğimizi söyledik. Sadece futbol sahası olmayacak burası. Çok teşekkür ediyoruz, sayın spor bakanımıza. Sayın Başbakanımız hakketen bu stadın yapımında büyük emek verdi. Çok güzel bir stat oldu. Çatısında yürünebilen Avrupa'daki tek stat olma özelliğini taşıyor. Bu bizim için rüya gibi bir şey. İzmir milletvekilleri inanılmaz destek verdi. Emeği geçen herkese müteahhit de dahil çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


AYAK İZLERİNİ BIRAKTILAR
Stat çatışısının girişinde beton üzerine temsili ayak izlerini bırakan Bakan Kasapoğlu, Binali Yıldırım ve Başkan Mehmet Sepil daha sonra yürüyüş gerçekleştirdi. Başkan Sepil, katkılarından dolayı Yıldırım ve Kasapoğlu'na forma ve plaket takdim etti.
KARŞIYAKA STADI SORUSU 
Etkinlik için stat içerisine giren Karşıyaka taraftarı olduğu öğrenilen bir kişi Binali Yıldırım'a Karşıyaka Stadı'nın durumunu sordu. Temeli Göztepe Stadı'ndan önce atılmasına rağmen çeşitli gerekçelerle inşaatı ilerlemeyen Karşıyaka Stadı'nın ne zaman biteceği sorusuna Yıldırım, "Ona da bakıyoruz" yanıtını verdi.