GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
19 Şubat 2020 Çarşamba 13:50

Göztepe'den yeni tepki.. Algı operasyonu yapılmasın!

Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, Futbol Federasyonu'nun kararına rağmen Beşiktaş maçının tekrarı yönünde bir algı operasyonu yürütüldüğünü söyledi.Kazandıkları karşılaşmaya saygı duyulmasını isteyen Papatya, "böyle bir pozisyon nedeniyle maç tekrarının emsali yok. Bu sürecin bu kadar uzaması ve hala konuşuluyor olması çok anlamsız" dedi

SONKALEİZMİR-Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, 2-1 kazandıkları Beşiktaş maçının tekrarı konusundaki başvurunun reddedilmesine rağmen kamuoyunda bir algı operasyonu yürütüldüğünü söyledi. TFF'nin bu konuyla ilgili raporlarının kendilerinde olmadığını vurgulayan Papaya, "TFF'nin raporunda ne var, bilemeyiz. Ancak herkes şunun farkındadır ki bir süredir algı operasyonu çalışması yapılıyor. Maç tekrarı dünya tarihinde oldukça ender görülen bir karardır. Kaldı ki böyle bir pozisyon nedeniyle maç tekrarının emsali yoktur. Gelişen teknolojilerle birlikte böyle bir tekrar yapılması oldukça komik ve futbolun ruhuna aykırıdır" dedi.
SAYGI DUYULMALI!
Papatya şöyle devam etti: "Bu konuda yapılmaya çalışılan algı operasyonu maalesef ki halen sürmektedir. Her zaman dediğimiz gibi maç sahada kazanılır. Bizim oynadığımız karşılaşmada sahada oynanmış ve bitmiştir. Bu süreçlerin bu kadar uzun sürmesi ve hala konuşuluyor olması çok anlamsız. Bu pozisyonun bu noktalara gelmesi bile oldukça gereksiz bir süreçtir. Maçlar yeşil sahalarda oynanır ve sonunda hakemin düdüğü çalar iş biter. Sonuç olarak oynanan ve sahada hak ederek kazandığımız bir karşılaşma var artık buna saygı duyulmasını istiyoruz."
BEŞİKTAŞ TAHKİM'E GİTTİ
Beşiktaş yönetimi, Futbol Federasyonu'nun 'Maç tekrarını gerektirecek kural hatası yoktur' açıklamasına rağmen Tahkim Kurulu'na başvururken, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) raporların açıklanması yönünde de çağrı yapmıştı.