GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
13 Kasım 2019 Çarşamba 17:03

Göztepe Torbalı Tesisleri'ne şartlı onay!

Göztepe'de taraftarların sabırsızlıkla beklediği Torbalı Altyapı Tesisleri için flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla Pancar'daki tesis arazisinin spor alanına dönüştürülmesini sağlayacak 1/5000'lik nazım imar planı değişikliği, Tarım Bakanlığı görüşü daha sonra eklenmek şartıyla Büyükşehir Belediye Meclis gündemine alınmadan İmar Daire Başkanlığı'na gönderildi
Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Göztepe'nin Torbalı Pancar'da 104 dönümlük arazi üzerinde yapmayı planladığı altyapı tesisleri ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iyi haber geldi. Daha önce arazinin spor alanına dönüştürülmesini sağlayacak 1/5000'lik nazım imar planı değişikliği, Tarım Bakanlığı görüşü olmaması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınmazken, şimdi 'Şartlı onay' çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla imar planı değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine alınmadan İmar Daire Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi. 
SÜREÇ SAĞLIKLI ŞEKİLDE İŞLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı, nazım imar planı çalışmalarını tamamladıktan sonra uygulama imar planına (1/1000'lik) geçecek. Nazım ve uygulama imar planları için çalışmalar tamamlandığında dosya, Tarım Bakanlığı görüşü de eklenerek Torbalı Belediye Meclis üyelerinin onayına sunulacak. Büyükşehir Belediyesi'nin yetki devriyle planı kendi meclisinde oylama hakkı da bulunuyor. İmar planı değişiklikleri sağlanıp, meclis onayı da alındıktan sonra Göztepe'nin Torbalı Tesisleri'nin inşaatının önünde hiçbir engel kalmayacak.