GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Şubat 2020 Cuma 10:52

Ensar Vakfı okullarda ahlak kitabı dağıttı

İstanbul’daki okullarda İdlib için yardım kampanyası düzenlenirken, Ensar Vakfı’nın düzenleyeceği bilgi yarışması kapsamında öğrencilere ’40 Derste Ahlak’ kitabı dağıtıldı.

İstanbul Sancaktepe’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle Sancaktepe İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) İdlib’e yardım kampanyası başlattı. Okullara dağıtılan zarflarla İdlib’den göçenler için öğrencilerden para istendi. Son dönemde Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden kendisine para yatırmasıyla oldukça sık gündeme gelen Ensar Vakfı ise okullarda ahlak kitabı dağıttı.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara gönderilen yazıda şunlar dendi:

“Sancaktepe İmam Hatip üyesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (SIMMDER) yazılarında: ağır savaş koşulları nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan sınırımızdaki savaş mağdurlarının soğuktan korunmaları amacıyla briket ev yapımı ve geçici gıda ihtiyaçlarının karşılanması için un yardımı toplama kampanyası düzenlemek istediklerini belirtmektedirler. Söz konusu yardım toplama kampanyasının ilçemiz okullarında; ilgili okul idaresinin gözetim: denetim ve sorumluluğunda gönüllülük esasına göre yapılmasının müdürlüğümüzce uygun görüldüğüne dair Kaymakamlık Onayı ekle gönderilmiş olup. 18.02.2020 Salı günü mesai bitimine kadar yardım zarflarının teslim alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Yazının ardından zarflar okullara dağıtılmaya başlandı. Zarflarda “İdlib’deki ağır savaş koşulları nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan sınırımızdaki mazlumlar için briket ve un yardım kampanyası 1 metrekare ev 90 TL-5 kg un 10 TL” yazıldı.

İdlib kampanyasının yanı sıra İstanbul Beykoz’da Ensar Vakfı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde Sana Emanet bilgi yarışması için 40 Derste Ahlak kitabı dağıtıldı. Kitabın arka kapağında yazan cinsiyetçi ifade ise dikkat çekti:

“Bir kadın beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, iffetini korur, bir de kocasına itaat ederse, ona ‘Haydi cennetin hangi kapısından istersen gir’ denilir.”

'ENSAR AHLAK DERSİ VEREMEZ'

BirGün’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı vakıfların okullarda yaptığı çalışmalara karşı defalarca dava açıp kazandıklarını hatırlattı.

Yılancı şöyle konuştu:

“Bu davaları kazanmamıza rağmen MEB ve Milli Eğitim Müdürlükleri mahkeme kararlarını açıkça ihlal ederek okulları belirli vakıf ve derneklerin faaliyet alanı olarak görmeye devam etmektedir. Bizler öğretmen olup okullarda çalışabilmek için yıllarca okuyup, bitmeyen sınavlarla, güvenlik soruşturmalarıyla, mülakatlarla sınanıyoruz. Birçoğumuz mesleğini icra edemiyor. Biz bu zorlukları yaşarken bu vakıf ve derneklerin elini kolunu sallayarak okullarımızda çalışma yapması öğretmenlik mesleğinin altını oymaktır. Tekrar altını çiziyoruz; Bizim Ensar’dan alacağımız bir ahlak dersi yoktur.”

İdlib için düzenlenen kampanyaya ilişkin de konuşan Yılancı “Geçmiş deneyimlerden yola çıkarak, bu tip para toplama kampanyalarının; kampanyaya katılan öğretmen, katılmayan öğretmen; para veren öğrenci, vermeyen öğrenci; yardımı destekleyenler, desteklemeyenler şeklinde ayrışmalara ve tartışmalara yol açabileceğini söyleyebiliriz. Niyetinden bağımsız dernekler eliyle okullarda para toplama faaliyetlerini doğru bulmuyoruz” dedi.