GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Nisan 2021 Çarşamba 09:30

Dolar güne yükselişle başladı

Dolar/TL 8.20'nin altındaki seyrine devam ediyor. Merkez Bankası'nın 15 Nisan'da açıklayacağı faiz kararı öncesi küresel piyasalar yakından takip ediliyor.

Piyasalarda enflasyonun yaklaşık iki yılın zirvesine yükselmesinin ardından Merkez Bankası’nın (TCMB) 15 Nisan’daki faiz kararına kadar küresel piyasalar odaklı bir seyir bekleniyor.

Asya borsaları küresel ekonomik toparlanma ve aşılananların sayısındaki artışla üç haftanın zirvesine çıkarken, yatırımcılar toparlanmaya yönelik yeni ipuçları için önümüzdeki bilanço dönemini bekliyorlar.

  • DOLAR

    8,1531(%0,14)

  • EURO

    9,6803(%0,07)

  • ALTIN

    455,9916(%-0,08)

Küresel piyasalarda dolar ABD tahvil getirilerinin gerilemesinin ardından başlıca para birimleri karşısında iki haftanın dip seviyesine geriledi. İşlemcilerin Fed’in para politikasını taahhüt ettiği tarihten daha erken sıkılaştıracağını öngörerek aldıkları pozisyonları azaltmalarına paralel olarak ABD’nin tahvil getirileri geriledi.

Şubat ayında 300’ün altına kadar geriledikten sonra TCMB başkanının görevden alınmasıyla geçen hafta 500 baz puana yaklaşan Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i bu sabah 431/441 seviyesinde.

CDS düne göre yaklaşık 10 baz puan gerilerken bankacılar bugün için küresel piyasalarda olumlu bir seyir olduğuna dikkat çekiyorlar.