GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2021 Cuma 12:21

Çiğli'de dar gelirli aileler için sosyal market açıldı

Çiğli Belediyesi tarafından Kızılay işbirliğiyle ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla Çiğli Sosyal Market açıldı. Dar gelirli yurttaşlar, kendilerine tanımlanacak Çiğli Halk Kart ile aylık olarak sosyal marketten ihtiyaçlarına yönelik ücretsiz alışveriş yapabilecek. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Kimse kendini mağdur hissetmeyecek. Bu temel yurttaşlık hakkının teslimidir" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Ataşehir Mahallesi'ndeki açılış törenine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar katıldı.



GÜMRÜKÇÜ: KİMSE KENDİNİ MAĞDUR HİSSETMEYECEK

Kızılay ile yerel yönetimlerin ortak çalışmasının önemine vurgu yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Yardımların kurumsallaşması, bir elin verdiğini diğer elin görmemesi, vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır bir şekilde ihtiyaçlarının sağlanması için bu açılış örnek olacak" dedi.

Başkan Gümrükçü şöyle konuştu:

"Binlerce Çiğlili hemşehrilerimize gıda kolileri Kızılay'ın katkılarıyla ulaştırılıyor. Bu siyasi bir anlayış değil, toplumsal daşanışmanın üst düzeye çıkarılmasıdır. Sosyal market projemiz ile ihtiyaç sahiplerine kart dağıtacağız. Çay, şeker, bebek maması gibi ihtiyaçlarını buradan kendilerine tanımlanan kart ile ücretsiz alabilecekler. Kimse kendini mağdur hissetmeyecek. Bu temel yurttaşlık hakkının teslim edilmesidir."



BUCA'DA DA HAYATA GEÇİRİLECEK

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, "İyilikleri çoğaltırsak bu hayat daha yaşanılır hale gelir. Bu market Çiğli Belediyesi ve iyiğin merkezi dediğimiz Türk Kızılayı'nın beraberce ortaya koydukları çok başarılı bir çalışma. Biz de bu çalışmayı Buca'da hayata geçireceğiz" diye konuştu.



"TÜM İLE YAYILMALI"

Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı da, "Veren elin alan eli görmediği, her hanenin mutlu ve huzurlu olması için Ramazan ayına denk gelen bu açılışının bereketi artıracağına inanıyoruz. Bağışçılarımızın da desteğiyle bu projenin tüm ilimize yayılmasını temenni ediyorum" dedi.