GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Haziran 2020 Cuma 15:05

CHP'li Yücel muhtarlarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Gaziemir ilçe başkanlığınca düzenlenen kahvaltılı toplantıda Gaziemir’in mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarların taleplerini dinleyen Yücel, muhtar buluşmalarını pandemi sonrası yeniden rutin bir şekilde devam ettireceklerini ifade etti. Yücel şunları söyledi; CHP olarak sadece seçim zamanlarında değil, her dönemde mahalle muhtarlarımızla buluşuyor, sorunlarını dinliyor ve özelliklede yerel yönetimlerimiz aracılığıyla bu sorunları çözüyoruz. Eğer vatandaşın gerçek halini öğrenmek, halkın beklentisini bilmek istiyorsanız gideceğiniz en doğru yer mahalle muhtarlıklarıdır. Ülkenin yaşadığı ekonomik krizin yarattığı olumsuz etkilerin ve her geçen gün insanlarımızın daha da yoksullaştığının en yakın şahitlerisiniz. Sizler Gaziemir halkının ihtiyaçlarını, vatandaşın durumunu herkesten iyi biliyorsunuz. Çünkü zaten onlarla aynı mahallede yaşıyor, aynı sorunları sizlerde görüyorsunuz. İşte bunun içindir ki, sizleri çok önemsiyoruz.  Belediyelerimizle birlikte bizlere hangi alanda çalışma yapmamız, hangi sorunlara eğilmemiz konusunda yol gösteriyor ve çözüm üretmemizde destek veriyorsunuz. Bu bağlamda sizlerde yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasısınız aslında.  Hem İzmir Büyükşehir Belediyemiz hem de Gaziemir Belediyemiz zaten muhtarlarımızla işbirliği içinde. Bizler de bu işbirliğini geliştirmek için İzmir’in tüm ilçelerinde muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Yaşadığımız salgın sebebiyle ara verdiğimiz bu buluşmalarımızı yeniden rutin hale getireceğiz. Bugün de Gaziemir ilçe başkanlığımızın düzenlediği bu toplantıyla sizlerle bir arada olmaktan çok memnunuz. İlçe başkanımız ve yönetimine bu organizasyon için, siz değerli 16 mahallemizin muhtarına da katılım sağladığınız için çok teşekkür ediyorum 

SORUNLARINIZI ÇÖZMEK ASLİ GÖREVİMİZ

Ülke de özellikle ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşandığını ve vatandaşında bu sıkıntılar sonrasında ilk başvurduğu yerin muhtarlıklar olduğunu ifade ederek, muhtarlarında doğal olarak çözüm için yerel yönetimlere başvurduğunu belirten Yücel “ Maalesef bugün vatandaşımızın yaşadığı ekonomik sorunların tamamını yerel yönetimlerimizin kaynaklarıyla çözmemiz mümkün değil. Çünkü Türkiye’de çok uzun yıllardır vatandaşın işsizliğini, yoksulluğunu, zor durumunu düşünmek yerine, kendi çıkarını düşünen bir yönetim anlayışı var. Ancak sosyal belediyecilik ilkesi gereğince CHP’li belediyelerimiz tüm imkanlarını zorlayarak, krizlerin vatandaşımız üzerindeki etkisini azaltmak için olağan üstü bir çabayla çalışıyor. Tıpkı pandemi boyunca yürütülen çalışmalar gibi. Herhalde İzmir, salgında yerel yönetimlerin en fazla çalıştığı, en kapsamlı kampanyaların hayata geçirildiği kentlerin başında gelmektedir. Elbette mahallelerin çözüm bekleyen başka sorunları da vardır ve bu sorunları çözmekte yerel yönetimlerimizin asli görevidir. Bu konuda da muhtarlarımız, belediyelerle vatandaşlarımız arasında köprü oluyor. Bugün bizden ne talebiniz varsa, mahallenizin belediyelerimizden ne isteği varsa dinlemeye geldim. Söz konusu vatandaşa hizmetse bizler siyaseti bir kenara bırakmalı ve hizmete odaklanmalıyız. CHP olarak hizmet anlayışımız budur” dedi.

ÖZKAN, MUHTARLARIMIZLA ORTAK ÇALIŞIYORUZ

Gaziemir CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan’da ilçe de mahalle muhtarlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve sürekli olarak ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Muhtarlarımız bizim için çok kıymetli. Onlarla ortak çalışarak Gaziemir halkının sorunlarını birlikte çözüyoruz. Tüm muhtarlarımıza kahvaltımıza katıldıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından söz alan muhtarlar mahalleleriyle ilgili taleplerini iletirken, yapılabilecek hizmetlere ilişkin önerilerini de sundular. Düzenlenen organizasyonda CHP İzmir il başkan yardımcıları Aygül Eryılmaz, Özkan Tice, CHP Gaziemir ilçe yönetimi ile ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı.