GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Haziran 2020 Salı 23:47

CHP'li Özel'den 'Menemen kumpası' açıklaması... AK Partili o isimleri işaret etti!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hakkında 9 terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla soruşturma açılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'la ilgili 'kumpas' vurgusu yaptı. Özel, "Serdar Aksoy'la ilgili ihbarı yapan AKP eski ilçe başkanı İdris Akkoyun. Kurucu başkanı olduğu dernek FETÖ'den kapatılmış. Seçimlerde Serdar Aksoy'a rakip olan Durmaz Bayraktar helikopter gibi belediyenin üzerinde uçuyor. Kendi atanmak için bir şeyler bulup Serdar Aksoy'u görevden aldıracak. Utanırsınız bunlardan" dedi

SONKALEİZMİR- Geçen ocak ayındaki CHP İlçe kongresinde yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında terör soruşturması açılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, TBMM'nin gündemine de damga vurdu. Mecliste dikkat çeken açıklamalar yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li Başkan Aksoy'a kumpas kurulduğunu ileri sürdü. Özel, AK Parti Menemen ilçe Başkanı İdris Akkoyun ile 31 Mart'daki yerel seçimlerde Aksoy'a rakip olan ancak yarışı kaybeden AK Parti Menemen Belediye Başkan Adayı Durmaz Bayraktar'ı işaret etti. "Kirli bir kumpas ile karşı karşıyayız" diyen Özel, şunları söyledi:

"Menemen Belediye başkanımız hakkında bir dava açılıyor. İddianamede DHKPC, Dev Yol, Dev Genç, MLKP, MKP, TKPML, TKPML Tikko, TKP ML Konferans ve KPİÖ örgütlerine üye olmakla suçlanıyor. Okudum inanamadım. Dizgi hatasıdır dedim. Baktım böyle. 9 örgüte üye. Bu örgütlerden faaliyetini sürdüren yok. Serdar Aksoy 1984'te faliyetini sürdürmüş, tamamlamış örgütlere üyelikle suçlanıyor. Deniz Gezmiş'in bizati üç ay üyesi olmakla suçlandığı THKO'ya üyelikle suçlanıyor. Dedim bu nasıl oldu? Aradım, iddianameyi istedim. Geldi gözlerimle gördüm" dedi. 

"AKLIN DURDUĞU BİR İDDİANAME"

Serdar Aksoy'un suçlandığı konuşmayı aktaran Özel,"İlçe kongresinde konuşma yapıyor Serdar Aksoy. Diyor ki, 'Biz kim miyiz?' Biz Sivas'ta, Maraş'ta katledilen canlarız. Biz  Başbağlar'da katledilen insanlarız. Biz Uğur Mumcu'yuz, Bahriye Üçok'uz. Biz, Kızıldere'de öldürülen Mahir, Diyarbakır Cezaevi'nde ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkaya'yız. Mayıs 1972'de altındaki sehpayı kendi itekleyip şehit düşen Deniz Gezmiş'iz. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyor. Serdar Aksoy bunu dedi ya. Yönteme bakın. Hayatını kaybetmiş, asılmış, idam edilmiş devrimcilerin isimlerine bakıyorlar. Onların üye oldukları örgütlere bakıyorlar, ya da üyelikle suçlandıkları. O örgütlerden ayrılan örgütler de kökünü burdan almıştır, bunu da yazalım diyorlar. 9 örgüte birden üyelikten terör soruşturması açılıyor. Aklın durduğu, insanın kanının donduğu bir iddianame" diye konuştu.

"HELİKOPTER GİBİ UÇUYOR"

CHP'li Özel sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben geçen hafta hem Erdal Eren'i hem Mustafa Pehlivanoğlu'nu birlikte andım. Adam beni hem THKO'dan hem ülkücü kuruluşlar üyeliğinden yargılayabilir. Akıllara ziyan işin bir gerçek tarafı var. O da şu. Serdar Aksoy'un AK Parti'den rakibi seçimden sonra İçişleri Bakanlığı'nda hukuk müşaviri olarak görevlendirmiş. Ancak Menemen'de yaşıyor, Serdar Aksoy'un her adımını takip ediyor. Onunla ilgili bir hevesi var. Ama belediye meclisi CHP'de olduğu için kayyum atayacak bir terör suçu bulacak. Bula bula bunu bulmuş. Biz Deniz Gezmiş'iz demiş. THKO üyesidir, diye Serdar Aksoy'a dava açıyor. Bunu izah edebilecek, buna evet diyebilecek biri varsa beri gelsin. Konuşmayla ilgili ihbarı yapan AKP'nin önceki dönem ilçe başkanı İdris Akkoyun. Kurucu başkanı olduğu MEGİAD, FETÖ'den kapatılmış. Belediye başkanımıza terör örgütü suçlaması yapan eski ilçe başkanınız, Ankara'da olması gerekirken, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'ni Menemen'de yapıyor. Helikopter gibi uçuyor belediyenin üzerinde. Bir şey bulacak, görevden aldıracak, kendini atatacak. Darbeci eylemleriniz öyle ihtirasları kabartıyor ki akıllara gelmeyecek şeyler oluyor. Utanınırsınız bundan. Savunulacak değil, susulacak tarafı yok bunun."