GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güvenlik
19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:49

CHP'li Bakan'dan şok iddialar... 4 THK uçağı yatıyor... Pakdemirli 13 dedi, havada 6 helikopter var...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'de iki gündür süren orman yangınlarının söndürülmesinde zaafiyet olduğunu belirterek, şok iddialar ortaya attı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 13 helikopterle müdahale edildiğini söylemesine rağmen havada 6 helikopter olduğunu vurgulayan CHP'li Bakan, Türk Hava Kurumu'na (THK) ait 4 uçağın ise kiralama yapılmadığı için söndürme çalışmalarında kullanılmadığını öne sürdü.

SONKALEİZMİR- Kaz Dağları'ndaki incelemelerinin ardından İzmir Menderes'deki yangın bölgesine gelen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, şok iddiaları gündeme getirdi. Bir süredir yangın bölgesini gezdiklerini aktaran CHP'li Bakan, Tıraz ve Efemçukuru'nun aralarında bulunduğu 4- 5 köyün ciddi tehdit altında olduğunu söyledi. Murat Bakan, köylülerin Orman Bölge Müdürü'nden ciddi anlamda şikayet ettiğini belirtirken, "İddiaları; yeterince organize olunmadığı yönünde. Az önce Çatalca Köyü'ndeydik. Muhtar Süleyman kardeşimiz bir kriz masasının olmadığını, köylünün kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştığını söylüyor. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi ekiplerinin ciddi bir çalışması ve yoğunluğu var. Yerden müdahalenin büyük kısmını da İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yapıyor. Ama, sayın Bakan (Bekir Pakdemirli'yi kast ediyor) dün akşam açıklama yapmıştı. 8 helikopterimiz var diye. Sabah Tırazlı Köyü'nde 13 helikopterle müdahale ediyoruz dedi. Ama bugün biz havada sadece 6 helikopter gördük. iddialar bu yönde. Ayrıca 4 tane THK uçağının da kiralama yapılmadığı için kullanılmadığı söyleniyor. Teknik sebeplerini bilmiyoruz ama yetkililerden açıklama istiyoruz" dedi.

DERDİMİZ MUHALEFET DEĞİL
Dertlerinin kimseyi sebepsiz yere eleştirmek, muhalefet yapmak olmadığını vurgulayan CHP'li Bakan, "Burası hepimizin ormanı, hepimizin köyleri ve vatanı... Dolayısıla derdimiz kaygımız bu orman yangınlarının durdurulması. Varsa bir eksiklik giderilmesi ve bu orman yangınının durdurulmasını istiyoruz. Derdimiz niyetimiz bu. Gerçi kaymakam, jandarma alay komutanı hepsi köydeydi.  Olay mahallindeydi. Ama önemli olan koordinasyonun sağlanması ve yangının söndürülebiliyor olması. O noktada bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu yangın söner. Temennimiz dileğimiz bu" diye konuştu..

  Haberin Videosu