GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Şubat 2020 Çarşamba 17:27

CHP'den Erdoğan'ın davetine sert yanıt

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağır ifadelerle yüklendiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hafta sonu İzmir'de yapılacak Kuzey Ege Otoyolu açılışına davet etmesine yanıt gecikmedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Erdoğan’ı, yapılan her yol ve köprü sonrasında, daha da yoksullaşan ve AKP iktidarının 'geçim garantisi' vermediği halkımızın sesine kulak vermeye, kendi seçeceği bir halk pazarına davet ediyorum" dedi.

SONKALEİZMİR- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ve hükümete yönelik ekonomi üzerinden sert eleştiriler getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı. Milletin karşısına hep icraatla çıktıklarını savunan Erdoğan, "İstersen haftasonu İzmir'deyiz, orada bir açılış yapacağız. Sende İzmir milletvekilisin, açılışa davet edeyim bu heyecana sende ortak ol" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nu cumartesi günü İzmir'deki Kuzey Ege Otoyolu açılışına davet etmişti. Erdoğan'a yanıt CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi.

SERT YANIT
Yücel, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, geçiş garantisi verildiği ve fahiş rakamlar belirlendiği için milletin geçemediği, sadece yolu yapanların 'yolunu bulduğu' yeni bir yol açılışına davet eden Sayın Erdoğan’ı, yapılan her yol ve köprü sonrasında, daha da yoksullaşan ve AKP iktidarının 'geçim garantisi' vermediği halkımızın sesine kulak vermeye, kendi seçeceği bir halk pazarına davet ediyorum. Gerçekleri görmeye ve duymaya, halkın gerçekleriyle yüzleşmeye cesareti varsa, buyursun gelsin" dedi.