GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2019 Cumartesi 14:54

CHP’de kongreler başladı! Kılıçdaroğlu 'Deniz Yücel' dedi

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelttiği “İl kongresinde ne yapacağız?’ sorusunun cevabını açıkladı. Sertel, “Genel Başkanımız da bana ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” ifadelerini kullandı.

SONKALEİZMİR- CHP’de ilçe kongreleri sürprizle başladı. Seferihisar’daki kongrede CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den bir açıklama geldi. Kürsüden bir konuşma yapan Sertel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı. Sertel, Kılıçdaroğlu’nun adayının Deniz Yücel olduğunu ilan etti. Kendisinin de Deniz Yücel’i destekleyeceğini açıklayan Sertel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buraya gelmeden önce konuştum. ‘Ben hiçbir ekibe bağlı değilim, sizinle ekibim. Sizden bir şey öğrenmem gerekir. Ben geçen dönem Deniz Yücel’e destek verdim. Şimdi ne yapacağız?’ dedim. Genel Başkanımız da bana ‘Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” diye konuştu.

Sertel bu açıklamaların benzerini, birkaç saat sonra başlayan Urla’daki kongrede de sürdürdü. Urla’da, Deniz Yücel’in ardından kürsüye gelen Sertel, “Yerel seçimleri kazanmak yetmiyor. Asıl zaferimiz bize her türlü eziyeti yapan. Türk halkına zammı zulmü reva gören, fabrikaları yabancı sermayeye peşkeş çeken, toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, insanları yoksullaştıran ve çaresiz bırakan AKP iktidarına karşı olacaktır. Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Birlikte ve omuz omuza yürümeliyiz. Ben değil biz anlayışıyla hareket etmeliyiz. Kongre sürecinde ise 2 yıl önce Deniz Yücel’e oy vermiştim. Yine o çizgiyi devam ettireceğim. İzmir’i daha ileriye taşıyacağını düşünüyorum. Bir oyum var, helali hoş olsun” dedi.

ASIL MİMAR KILIÇDAROĞLU

Urla’da Sertel’den önce kürsüye gelen CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise AK Parti iktidarını hedef aldı. 22 olan belediye sayısını 24’e çıkardıklarını ve bu başarıda herkesin payı olduğunu vurgulayan Yücel, “Bu başarının asıl mimarı göreve geldiği günden beri toplumun tüm kesimlerini kucaklayan sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

ADAMCILIK UYARISI

CHP’yi iktidara taşımak zorunda olduklarını vurgulayan Yücel, adamcılık, ekipçilik ve parti içi çekişmeden uzak durulması uyarısı yaptı. Yücel, “Parti içi çekişmenin olmadığı yerde başarının doğal olarak geldiğini 31 Mart’ta gördük. Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız. Parti içi demokrasiyi sağlamaya çağlışacağız. Ekipçi, adamcı siyasete izin vermeyeceğiz. Bu anlayışın ne CHP’ye ne de Türkiye’ye faydası var. Birbirimizi kucaklamazsak Türkiye’yi kucaklama ve başarılı olma şansımız yok” diye konuştu.

Urla’da divan başkanlığını Bahri Yalaz’ın yaptığı, tek listeyle gidilen seçimlerde Hakan Özbadur, tekrar CHP İlçe Başkanı oldu.