GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2021 Perşembe 13:21

CHP Konak'tan protesto... 'VATANDAŞIN CEBİ YANMIŞ, YANDAŞIN CÜZDANI TAŞMIŞ'

CHP Konak İlçe Başkanlığı, ekonomik krize dikkat çekmek amacıyla "Vatandaşın cebi yanmış, yandaşın cüzdanı taşmış" sloganıyla basın açıklaması yaptı. Kemeraltı girişinde partililer ve bazı yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "18 yıllık saray iktidarı ne yazık ki insanımızı açlığa sefalete, yoksulluğa mahkum etti. Ancak bu düzen böyle gitmeyecek" diye konuştu

SONKALEİZMİR-İzmir'in Konak ilçesi Kemeraltı Çarşı girişinde gerçekleştirilen basın açıklamasında pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve yurttaşların sıkıntıları dile getirildi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın da katıldığı protesto açıklamasında CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, iktidarının yurttaşları açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkum ettiğini söyleyerek AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş'a eleştirilerde bulundu. Gruşçu, "Salgın sürecinden başlayarak büyük tahribatlarla karşı karşıya kaldık. Vatandaşımızı bu büyük buhrandan çıkmak istiyor ama çaresiz. Yandaşlara tanıdıkları imtiyazlar vatandaşımızda karşılık bulmadı. Vatandaşımız çile ve açlık çekmekten başka bir şey görmedi. AKP Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş'a soruyorum. Konak'ta yoksulluğa mecbur ettiğiniz hemşehrilerimize AKP logolu erzak dağıtmaya utanmıyor musunuz?. 30 milyon vatandaşımız neden aç, neden yoksul, neden intihar ediyor, diye hiç sordunuz mu? Sizin ayıbınızı yerden kaldırmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin vatandaşa dağıttığı yardım kolilerine el koyup engel olduğunuzda hiç mi vicdanınız sızlamadı" diye konuştu.

(CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da basın açıklamasına destek verdi)

"İŞÇİNİN YÜZÜNE NASIL BAKIYORSUNUZ"

Gruşçu şöyle devam etti: "Yüzlerini kapatarak gece pazarlardan çürük meyve sebze toplayan, çöp konteynırlarından ekmek bulmaya çalışan vatandaşımın utancını görüp siz de utanıyor musunuz?Beşli çete dediğimiz beş şirkete arka arkaya verdiğiniz ihalelerin bedeli 204 milyar dolar. Yani 1 trilyon 600 milyar lira. Destek diye açıkladığınız komik rakamlar sonucunda açlıkla ve yoksullukla boğuşan esnafımın, emeklimin, işçimin yüzüne nasıl bakıyorsunuz. Bu ülkede bir baba oğluna pantolon alamadığı için kendini astı. 18 yıl içinde yoksullaşan 30 milyon insanımız, açlığa mahkum edilen 17 milyon yurttaşımız için soruyoruz. Sormaya devam edeceğiz. Devletimize, milletimize, bayrağımıza zarar veren, yerli ve milli olmayan bu iktidarı tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. Söz veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları bunu yapmaya muktedirdir, yeterlidir."


 

  Haberin Videosu