GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Nisan 2021 Pazartesi 13:02

CHP Konak'tan hükümete "Pandemi var, bilim yok" eleştirisi...

CHP Konak İlçe Başkanlığı ve CHP Konak İlçe Sağlık Komisyonu, "Tek adam rejiminde pandemi var, bilim yok" konulu basın açıklaması ile hükümetin pandemi sürecindeki çalışmalarını eleştirdi.

SONKALEİZMİR-İzmir CHP Konak İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve CHP Konak İlçe Sağlık Komisyonu Başkanı Barış Özgen'in yanı sıra CHP Konak Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Partililer, "Laf çok, aşı yok", "50 milyon doz aşı nerede", "Pandemi var, bilim nerede" yazılı pankartlar taşıdı.

SEFALETE TERK EDİLDİ

Türkiye'nin pandemi sürecinde halkına en az destek veren ülke olduğunu söyleyen CHP Konak İlçe Sağlık Komisyonu Başkanı Barış Özgen, yurttaşların açlık ile virüs arasında sefalete terk edildiğini söyledi.

Özgen şunları söyledi:

"Tek adam rejimindeki pandemi süreci Türkiye'de artık kontrolden çıkmıştır. Vaka sayılarında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncüyüz. Organize beceriksizlik mi dersiniz, sorumsuzluk mu, iş bilmezlik mi derseniz adına ne derseniz deyin tek gerçek var ölüyoruz. Bugüne kadar geleceğini vaad ettiğiniz 50 milyon doz aşı nerede? İkinci doz aşı neden 14 günden 28 güne hatta bir ara 37 güne çıktı? Ülkede neden bilimsel bir salgın yönetimi yok? Bilim kurulu ne işe yarıyor? Halkın hayatına mal olan kararları kim nasıl alıyor?"

(Barış Özgen)

ADALETLİ HİZMET SÖZÜ

AK Parti hükümetinin pandemi sürecindeki yönetiminin yurttaşların sıkıntılarına çözmekten uzak kaldığını söyleyen CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da şöyle konuştu:

"Tüm vatandaşlarımıza söz veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında güçlü sosyal devlet anlayışıyla üreteceğimiz sağlık politikaları sayesinde, halkın cebinden alıp, zengine hizmet eden değil, toplumun her kesimine eşit ve adaletli hizmet sağlayan bir sağlık yapısı oluşturacağız."

(Çağrı Gruşçu)