GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ocak 2020 Çarşamba 13:45

CHP İl Başkanı açıkladı! Yönetime revizyon mu geliyor!

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, 8 Şubat'ta yapılacak il kongresiyle ilgili flaş bir çıkış yaptı. Hem genel seçimde hem yerel seçimde adaylık için istifa eden ilçe başkanları ve yöneticiler olduğunu hatırlatan Yücel, "O yüzden bu dönem kadroların yenilenmesi önemli. Önümüzde ne olacak belli değil. Erken seçim de olabilir" dedi. Yücel, yenilenmenin ne düzeyde olacağı sorusuna ise "Tamamen de yenilenebilir, belli bir bölümü devam de edebilir" yanıtını verdi.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Kongre sürecinin hızlı bir şekilde sona doğru ilerlediği CHP'de İl Başkanı Deniz Yücel'den çarpıcı değerlendirmeler geldi. Haftasonu yapılacak Karşıyaka, Menemen ve Beydağ kongrelerinin ardından 8 Şubat'taki İl Kongresi için sürecin başlayacağını vurgulayan Yücel, "Hem genel seçimde hem yerel seçimde adaylık için istifa eden ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz oldu. O yüzden bu dönem kadroların yenilenmesi önemli. Önümüzde ne olacak belli değil. Erken seçim de olabilir. İl ve ilçe örgütlerinin yenilenmesi önemli" dedi.


TAMAMEN DE YENİLENEBİLİR...
Deniz Yücel, yüksek ihtimal tek aday olarak gireceği kongreden sonra yönetimde yapılacak değişikliğin ne düzeyde olacağı sorusuna ise "Baştan aşağıya mı yenilenecek, onu bilmiyoruz. Kongre dinamikleri bunu ortaya çıkaracak. Kaç aday çıkar, kimler yönetime aday olur, bilemiyorum... Tamamen de yenilenebilir, belli bir bölümü devam de edebilir" yanıtını verdi.


HER İLÇE TEMSİL İSTİYOR!
Yönetime girme taleplerinin son derece doğal olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, "Her ilçe tabii ki il düzeyinde kendini görmek ve temsil edilmek istiyor. Bu gayet normal. Biz de il olarak, kendimizi Genel Merkez düzeyinde, PM'de, MYK'da daha fazla görmek isteriz. Bu olağan bir durum" diye konuştu.
ÖNEMLİ BİR MİSYONU OLACAK!
Yücel, yeni yönetimin çok önemli bir misyonu olduğunu dile getirirken, "Benim olup olmamamam da önemli değil. Sonuçta yeni bir yönetim belirlenecek.. Bu yönetimlerin ve ilçe yöneticilerinin şuan CHP'yi genelde iktidara taşımak gibi görevleri ve misyonları var. İstanbul ve Ankara'nın 25 yıl sonra alınması, Antalya, Mersin, Adana'nın alınması CHP'yi iktidara yaklaştırmış durumda... O yüzden sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi.


YÖNETİM SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL
Türkiye'nin en temel sorununun ekonomi ve işsizlik olduğunu vurgulayan Deniz Yücel, "Ama iktidar partisi siyaseti belli alanlara sıkıştırma gayretinde. Mesela Libya'ya asker gönderilmesi meselesi. AKP'nin buradaki tavrı hem iç siyasete yönelik kendi kitlesini kutuplaştırıp kemikleştirme amacı taşıyor. Hem de Atatürk'ün yurtta barış cihanda barış prensibiyle çelişecek şekilde macera aramaya dönük.  Ama biz CHP olarak bu siyaset anlayışının ve yönetimin sürdürülebilir olmadığını görüyoruz" diye konuştu.