GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ocak 2022 Perşembe 14:03

Bornova’da ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı

Bornova Belediyesi dondurucu soğukların şiddetini iyice arttırdığı kış günlerinde ihtiyaç sahibi ailelerin yuvalarını ısıtıyor. İlçe genelinde yapılan budamalardan elde edilen atıklar yakacak oduna dönüştürülerek evlere dağıtılıyor. Kış başından bu yana 45 ton odun desteği verildi. Hedef ise 100 ton.

Bornova Belediyesi dondurucu soğukların etkili olduğu günlerde ihtiyaç sahibi ailelere verdiği odun desteğini arttırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelindeki budamalardan elde ettiği yakacak odunlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Yapılan çalışma kapsamında kışın başından bu yana 45 ton yakacak odun üretilerek Sosyal İşler Müdürlüğü’nce tespit edilen 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. Bu rakamın kış sonunda 100 tona çıkarılması hedefleniyor.

Karakış destekleri

Son yıllarının en şiddetli kışını geçirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Özellikle günlük çalışmalarla geçinen ailelerin gelirleri, kış koşullarıyla nedeniyle azaldı. Dar gelirli Bornovalılara her alanda Karakış desteklerimiz sürüyor. Yaptığımız gıda, giyecek ve hijyen desteklerinin yanı sıra parklarımızda yaptığımız budamalardan çıkan kalın dalları yakacak haline dönüştürdük, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Aynı dalların ince kısımlarını da özel bir makinede parçalayıp organik gübre yapıyor, yerel üreticilerimize destek oluyoruz. Her alanda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.