GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2021 Cumartesi 19:14

Bergama'da Ramazan kolisine dönüştürülen depremzede yardımları başka yere taşındı

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, AK Partili Bergama Belediyesi depolarında aylarca bekletildikten sonra üzerlerine Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun ismi yazılarak Ramazan kolisine dönüştürülen depremzede yardımlarının başka yere taşındığını öne sürdü.

SONKALEİZMİR-CHP Bergama İlçe Başkanlığı, sosyal medyadan bir video yayınlayıp, AK Partili Bergama Belediyesi tarafından Ramazan kolisine dönüştürüldüğü ortaya çıkan depremzede yardımlarının, üzeri mavi branda ile örtülerek başka yere taşındığını öne sürdü. Paylaşılan videoda, Bergama Belediyesi'ne ait tekstil depolarında bulunan depremzede yardımlarının yine belediyeye ait araçlarla başka bir yere taşındığı iddia edildi.



"HAREKETLİLİK ARTTI!"

CHP Bergama İlçe Başkanlığı hesabından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bergama Belediyesi Tekstil Fabrikası depolarında görüntülerden de anlaşılacağı üzere hareketlilik artmıştır. Bu arada Bergama Belediyesi'nin AKP'li yönetimi nihayet skandala 29 saat sonra bir açıklamada bulunmuştur. Açıklamayı okuyan tüm Bergamalılar adına soruyoruz; 2019 yılında yapılan protokolde depremin olacağı önceden mi öngörülmüştür? Aşevine gidecek kolileri başkanın isminin yazıldığı poşetlerle mi aşevine götürülmesi gerekmiştir? Bu açıklama yaşanan skandala verilecek bir cevap mıdır?”



BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Bergama Belediyesi önceki gün konuyla ilgili, "Depolanan bu kolilerin tasnifi yapılarak aşevimize peyderpey gönderilip aşevimizde yemek yapma imkanı olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşımıza Ramazan ayı süresince günlük sıcak yemek olarak ulaştırılmaktadır. Medyadaki fotoğraflarda yer alan Belediyemizin ambalajıyla paketlenen ürünler, Belediyemiz tarafından kendi imkanlarımız ile alınıp dağıtımı yapılan kolilerdir" açıklamasını yapmıştı.

  Haberin Videosu