GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Temmuz 2020 Pazartesi 22:01

Başkan Soyer o satışla ilgili konuştu... "Karşıyaka'yı yalnız bırakmayacağız"

Karşıyaka Mavişehir'de bir kısmı denizi de kapsayan, imar planında spor ve rekreasyon alanı olarak gözüken iki alanın TOKİ tarafından satılması İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de gündeme geldi. Karşıyaka Personel A.Ş. Başkanı Murat Aydın'ın dile getirdiği konuyla ilgili Başkan Tunç Soyer, "Karşıyaka Belediyesi'ni yalnız bırakmayacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Mavişehir'de içerisinde denizi de kapsayan iki alanın TOKİ tarafından satılması İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde de gündeme geldi. Meclis'te söz alan Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın, "TOKİ tarafından satılan yerler yeşil alan ve spor alanı. Hatta bir kısmı denizin içinde yer alıyor. Belediyeye devredilmesi gereken yerler. Biri 5 milyona satışa çıkarılıp 51 milyon 900 bin TL'ye alıcı buluyor. Diğeri 15 milyon ihale bedelinin ardından 60 milyona satılıyor. Buralara özel kişiler toplamda 113 milyon TL parayı niçin öder? İki ihtimal var. Ya yeşil alan olarak halkın kullanımınına açacaklar, kamu yararı için. Ya da bu imar planları değiştirip kazanç sağlayacaklar. İzmir'i İstanbul gibi yapmayın diyoruz. Kendi dokusuna zarar vermeyin. Bu konuda hangi siyasi parti olursa olsun destek bekliyoruz" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Murat Aydın'ın sözlerinin ardından Karşıyaka'ya destek olacaklarını dile getirdi. Soyer, "Bu konuyu takip ediyoruz. Karşıyaka Belediyesi'ni yalnız bırakmayacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.