GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:19

Başkan Soyer'den direnişe destek...

Güzelbahçe Yelki'de zeytin ağaçlarının bulunduğu alana yapılması planlanan Go-Kart pistine karşı başlatılan direnişe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de destek verdi. Alana giderek doğa nöbeti tutan Güzelbahçeliler'e moral veren Soyer, "Rantsal ve ticari girişimlere izin vermeyeceğiz" dedi. Öte yandan Go-Kart pistinin arkasında AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun olduğu iddia edildi

SONKALEİZMİR-Güzelbahçe'de Go-Kart direnişine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Güzelbahçeliler'in doğa nöbeti tuttuğu Yelki'deki go kart yapılmak istenen alana giden Başkan Soyer, "Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının olduğu araziye marjinal tarım arazisi demek haksızlık. Bu yanlışı sürdürmelerine izin vermeyeceğiz. Elimizden geleni yapacağız, direneceğiz. Müsaade etmeyeceğiz. Güzelbahçe’nin güzel insanları bu duyarlılığı gösteriyor. Önder olan, halkın hakkını savunan Güzelbahçe Belediye Başkanımızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Yeni dava açacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.


BAŞKAN İNCE'DEN TEŞEKKÜR
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, "Go-Karta karşı vermiş olduğumuz mücadelemize destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ‘e, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyemiz Rıfat Nalbantoğlu’na teşekkür ediyorum. Haklı mücadelemiz devam ediyor" açıklamasını yaptı.
'ARKA PLANDA SOFUOĞLU VAR' İDDİASI
Öte yandan Go-Kart pistinin yapımı için arka planda AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuıoğlu'nun olduğu iddia edildi. Başkan Mustafa İnce bu yönde bazı savların olduğunu ifade ederken, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise Sofuoğlu ile konuştuğunu ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.