GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
16 Ekim 2020 Cuma 20:40

Başkan Aksoy'un ilk 500 günü... HİZMET YAĞMURU!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, geride kalan 500 günde yapılan çalışmaları anlattı. Menemen eski garajının yıkılarak hükümet konağının yanına alınacağını açıklayan Başkan Aksoy, mevcut alana yapılacak rekreasyon alanı projesi için, "Menemen'in 40-50 yılına damga vuracak" diye konuştu. Menemen'de yatırımlarla ezberleri bozduklarını belirten Aksoy, ilk seçimde CHP iktidarının göründüğünü ifade etti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de hizmetlerle ilgili 'Etkilendim' yorumunu yaptı

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, görev süresinin ilk 500 gününde gerçekleştirdikleri proje ve hizmetlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri'ndeki "İlk 500 günümüz" toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Aksoy birçok açılış ve hizmeti anlatırken, Menemen eski garajın yerine yapılacak rekreasyon alanı projesinin ilçenin 40-50 yılına damga vuracağını söyledi.
"EZBERLERİ BOZACAĞIZ"
Menemen'i değiştirmeye geldiklerini dile getiren Başkan Aksoy, "Arınma ve yatırım dönemi demiştik. Hem arınmayı hem de yatırımları gerçekleştiriyoruz. Menemen'de ezberleri bozacağız, açılışlar devam edecek. Omuz omuza yeni projeleri hayata geçireceğiz. Belediyeler başarılı olursa ilk seçimlerde iktidarız, bunu gördük. Bu bütünleşmeyi sağlamak zorundayız. Çünkü önümüzdeki dönem, Genel Başkanımızın tabiriyle söyleyeyim dostalarımızla birlikte iktidar dönemidir. Şimdi CHP, iktidar ve Kemal Kılıçdaroğlu zamanı" diye konuştu.

YÜCEL: ETKİLENDİM
Başkan Aksoy'un hizmetlerle ilgili sunumundan sonra söz alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Başkanımızın sunumundan sonra tek kelime ile görüşlerimi ifade etmek istersem, 'Etkilendim' sözcügü duygularımı karşılar. Dolu dolu bir 500 gün geçmiş. Gerçekten etkilendiğimi ifade etmek isterim. Belediye Başkanlığı zor bir görev. Ben sayın Serdar Aksoy'un sunumundan ve konuşmalarından bu görevi severek isteyerek, aşkla yaptığını gördüm" dedi.
PURÇU: ÖRNEK ÇALIŞMALAR
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, "Cumhuriyet tarihinde sosyal belediyecilik anlamında belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Sayın belediye başkanımız Serdar Aksoy dedi ki, "Eğer belediyeler başarılı olursa, iktidar oluruz. Başkanlarımız örnek çalışmalar yapıyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Biz Türkiye'de iktidar oluyoruz, bu başarılı çalışmalarla" dedi.

Başkan Serdar Aksoy'un 'İlk 500 günümüz" sunumundan satır başları şöyle: 

***Menemen Belediyesi olarak 500 günde neleri yaptık. Menemen'e yakışmayan, çok eskimiş Sevgi Yolu ile başladık. Menemenli'nin de kabul etmediği haldeydi. Geldiğimiz an Sevgi Yolu çalışmalarını başladık, modernleştirerek açılışını gerçekleştirdik. Uğur Mumcu Anıt Heykeli, Şiir Sokak, Açık Hava Halk Kütüphanesi'nin açılışlarını gerçekleştirdik. Şiir Sokak Menemen'de bir marka haline geldi. Gençlerimizin şiir söylediği, sanatla haşır neşir olduğu bir alan haline geldi. 
***Menemen'in kadim sorunlarından birisi Kasımpaşa Üst Geçidi'ydi. İlk yaptığımız işlerden birisi buranın direncini ölçmek oldu. Direncinin kalmadığı, her an yıkılma tehlikesi olduğunu belirledik. 80'li yıllarda Konak'ta kullanılan üst geçit sökülerek buraya getirildi. Yıllarca Menemen'de bu şekilde kaldı. Asansörlü, yürüyen merdivenli Menemen'in ilk üst geçidi oldu. Menemen yeni bir silüete kavuştu. O eskimiş, kötü görüntülü çok kısa sürede geride kaldı.
***Kadın dayanışma merkezi ve çocuk oyun evi açtık. Burdaki esas amaç annenin ekonomik özgürlüğüne sahip olmasıdır. Kadına yönelik şiddetin de engellenmesi amaç edinildi. Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi'ini açtık. Menemen'de olmayan bir şeyi gerçekleştirdik. Burada çalışan arkadaşlarımız özeldir.
***Seyrek'te Menemen Yüksek Okulu için işlevsiz duran binamızı Bakırçay Üniversitesi ile uzlaşarak, meslek yüksek okulu haline getirdik. Aynı zamanda belediyemize ait kız öğrenci yurdunun yapımı devam ediyor. Menemen olarak yıllardır hayalini kurduğumuz bir şey vardı. O da üniversitenin Menemen'in merkezine gelmesiydi. Bunu da başardık. Bakırçay ile anlaşarak merkezdeki binamımızı verdik. Ziraat ve veterinerlik fakültesi olarak hizmet edecek önümüzdeki dönemde.
***Doğaköy'de Milli Eğitim'e ait, yıkılmak üzere olan anaokulunun yerine yenisini inşa ettik ve açılışını gerçekleştirdik. Doğaköy'de halk kütüphanesi açtık. Emiralem Engelsiz Yaşam Kütüphanesi, Atilla İlhan Halk Kütüphenesi ve Ahmet Taner Kışlalı Halk Kütüphanesi'ni hizmete soktuk. Menemen Tarımsal Araştırma Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. Emiralem'de kiraya verilen zeytinyağı fabrikasını geri aldık. Artık çalışmaya başladı. Çiftçimize destek amacıyla zeytin getiren köylümüze gübre desteği verdik. 
***Gölpark'ta çocuk oyun evini yaptık, Asarlık'ta kadınların özgürlüğünü sağlamak amacıyla kreşlere, kadın dayanışma merkezlerine ihtiyacımız var. Menemen'de spora destek verdik. Emiralem'de spor tesisini bitirdik. İki kulübümüz burayı kullanmakta. Bir genci, tinerden, terörden kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolu sanatsal faaliyetler ve spordur.
***Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı'nı açtık. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla açılışını gerçekleştirdik. Seyrek'te Şehitler Parkı'nın açılışını gerçekleştirdik. Yine açılışını yaptığmız Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nı özellikle yaz aylarında halkımız yoğun bir şekilde kullanmakta. Asarlık'ta Ahmet Kaya ismini bir parka vererek açılışını yaptık. Özellikle Asarlık halkı Ahmet Kaya ismine ve parka sahip çıktı. 
***Srebrenitsa Anıt Heykeli'ni, Ahıska Türkleri Sürgün Anıtı'nı, Kent 2'de Atatürk Heykeli ve Cumhuriyet Parkı'nı, Kubilay Anıt Heykeli'ni açtık. Emiralem Çilek Festivali'ni, Çaltıköy'de Hıdrellez ve Yörük Şenliği'ni, Bozalan İncir Festivali'ni, Koyundere'de Köy Şenliği'ni düzenledik.
***Koronavirüs hayatımıza girdi. Bununla birlikte hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bu dönemde de Cumhuriyet Halk Partili belediyeler halkçılıklarını, sosyal belediyeciliklerini ön plana çıkardı. Birileri tek maske veremezken, biz de 500 binden fazla maske dağıttık. Dağıtmaya da devam ediyoruz. Sosyal yardımların yanı sıra dezenfete çalışmalarını sürdürdük. Öğrencilere Menemen TV üzerinden eğitime geçen ilk belediye olduk. Sokak canlarını da unutmadık. 3 tondan fazla mama verdik. Psikolojik desteğe ihtiyaç olduğunu fark ederek danışmanlık hattını açtık. 
***Menemen'de öğretmenevi diye tabir edilen yer. Bize ait olmayan bu yeri satın aldık. 4 katlı bir kreş ve anaokulu projesine başladık, inşaatı devam ediyor. Mermerli Mahallesi'nde bulunan pazaryeri bizden öncesi süreçte tinerci yatağıydı. Buradaki kullanılmayan atıl olan dükkanları yıktık, yerine merdivenli pazaryeri inşaatına başladık. 

***Hoşgeldin Bebek projemiz devrede. Bu projenin kıymeti harbiyesi kadından kadından iletişim.Üretim kadın dayanışma merkezinde yapılıyor. O üretim yeni doğmuş bebeğe hediye olarak gidiyor, bir mektupla birlikte. Mektubumuz, "Hoş geldin bebek, yaşama sırası sende"
**Eski otogarın dönüşümü için çalışmaya başlıyoruz. 50 küsür yıllık garaj artık Menemen'e yakışmıyor. Garajı hükümet konağının yanına alıyoruz, çalışma başladı. RGarajın olduğu yeri boşalttıktan sonra ne yapabilirizin çalışma yaptık. AVM ve rekreasyon alanı gibi projelerimiz var. Bunun oylamasını yaptık. Menemen'in 4-50 yıllık dönemine damga vuracak.Halkın büyük kısmı ile kanaat önderleri rekreasyon alanı istedi. Bu projenin yapımına başlıyoruz. Burada bungalov evler olarak, içinde mandıralar ve testiciler olacak.