GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Kasım 2019 Cuma 11:29

Bakırköy'de 3 kişi ölü bulundu: Yine siyanür

Bakırköy'de biri çocuk 3 kişinin cesedi bulundu. Bakırköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Bakırköy Kaymakamlığı’ndan olaya ilişkin bir açıklama daha yapıldı. Kaymakamlık açıklamasında, “Olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Bakırköy Kaymakamlığı’nın açıklaması şöyle:

“15 Kasım 2019 Cuma günü saat 06.45’te 155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş, (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır. Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.”

NE OLMUŞTU?
Geçen hafta önce Fatih’te “Dikkat siyanür var” yazılı notun asıldığı bir evde dört kardeşin cansız bedenine ulaşıldı. Evde siyanür bulgusuna rastlanırken, dört kardeşten yalnızca birinin çalıştığı ve kardeşlerin ölümünün ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklanmış olabileceği tartışıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgeden ayrılmasıyla gelen TEDAŞ çalışanlarının dairenin iki aylık borcu nedeniyle elektriklerini kesmesi dikkatleri çekmişti. Ölen kardeşlerden Oya Yetişkin’in iş arkadaşı Şakir Pekin konuşmuş, “Haziran sonunda üniversite kapandı. Sonra ekim ayında biz başladık. İzin almış, işe gelmedi. Aradım, hep telefonu kapalıydı. Görüşen arkadaşlara ‘Çalışsam da banka borcuna gidecek’ demiş” ifadelerini kaydetmişti.
Bu olayın ardından yine geçen hafta 9 Kasım’da bu sefer Antalya’dan bir ailenin evde ölü bulunduğu haberi geldi. ikisi çocuk dört kişilik ailenin ölü bulunduğu dairede Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi siyanür izine rastlamıştı. Geriye babanın  ekonomik sıkıntılar çektiğini belirterek, “Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz” yazılı mektubu kalmıştı. Siyanürle ölümler Meclis gündemine de taşınmıştı.