GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
8 Kasım 2019 Cuma 09:57

Bahçeşehir Koleji'nden uluslararası başarı

Meksika'da dünya çapında 23’üncüsü düzenlenen “Bu Benim Meksika’m” adlı resim yarışmasında Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü öğrencisi Jimena Hernandez Perez, Duvar Ressamı Diego Rivera’yı resmettiği eseriyle birincilik kazandı.

Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Jimena Hernandez Perez, Meksika’da her yıl düzenlenen ve bu yıl 23. gerçekleştirilen “Bu Benim Meksika’m” adlı resim yarışmasına katıldı. Kampüste eğitim gören 7 Türk öğrenci de, Türkiye’yi temsil etti. Binlerce eserin katıldığı yarışmanın sonunda, Perez, Duvar Ressamı Diego Rivera’yı resmettiği eseriyle Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin birinciliğini elde etti. Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Meksika Büyükelçiliği Konsolosu Eduardo Villa Molina, Meksika Kültür Ateşesi Yali Noriega Curtis, okulun yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, Perez ve arkadaşları, ödül ve başarı  belgelerini büyüklerinin ellerinden almanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

 
“Gururunu yaşıyoruz”    
Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü Kurucu Müdürü Olcay Özbey, “ Kampüsümüzde İspanyolca ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir. İspanyolca dünyada kullanılan en yaygın diller arasındadır. Bir yabancı dil sadece dil bilgisi ve kelimelerden oluşmaz, farklı kültürleri ve o kültürlere ait gelenekleri de kapsar. Bu bağlamda öğrencilerimizi dünya vatandaşı olarak yetiştiriyoruz. Okulumuzda yaptığımız farklı kültürlere ait faaliyetlerimizin sonucunda da böyle uluslararası ödüller almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.