GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2020 Perşembe 17:44

BU KEZ DE AĞAÇLARI KURUTTULAR!

İYİ Partili S. Atakan Duran başkanlığındaki Tire Belediyesi, bu kez de ağaç skandalına imza attı. Daha önce Tire Gölet'in kurumasına seyirci kalan belediye bu kez de gölet kenarındaki 2009 yılında dikilen 40'a yakın çam fıstığı ağacını bulunduğu yerden söküp tepeye taşıdı. Ancak, yeşerme mevsimi düşünülmeden sökülen ağaçlar kısa sürede sararıp kurudu. Güzelim fıstık çamlarından geriye yürek sızlatan görüntüler kaldı.

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Birçok balık ve kuş türünün yaşadığı Tire Gölet'teki su miktarının iyice azalıp leyleklerin yürüyebileceği seviyeye inmesi konusunda büyük tepki çeken Tire Belediyesi, bu kez de yemyeşil fıstık çamlarını kuruttu. Belediyeye ait Tire Gölet Rekreasyon Alanı'nda bulunan ve 2009 yılında dikilen 40'a yakın çam fıstığı ağacı, önceki ay, Başkan S. Atakan Duran'ın ani kararıyla yerlerinden sökülüp başka bir yere taşındı. Göletin hemen kenarında bulunan alandan, yaklaşık 300- 400 metre uzaklıktaki tepelik kısma taşınan ağaçlar kısa sürede sararıp kurudu. Güzelim fıstık çamlarının sapsarı kurumuş hali yürek sızlattı. Diğer yandan, ağaçların söküldüğü, göletin etrafında yürüyüş yapanların ara ara oturup dinlendiği alan ise bomboş kaldı.

(Fotoğrafta: Tepeye taşınan ağaçların sararmış hali)

AĞAÇLAR DAVALIK OLAN YERDEN SÖKÜLDÜ

Tire Belediyesi, yaklaşık 40 çam fıstığı ağacının bulunduğu alanı 2004 yılında arazi sahipleriyle anlaşarak bünyesine katmıştı. O dönem yüzde 60'ına konut imarı verilmesi karşılığında 16 dönümlük arazinin yüzde 40'ı belediyeye bırakılmış, 12 arazi sahibinden de muvafakatname alınarak noterde işlem yapılmıştı. Ancak, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi sonrası, bazı arazi sahipleri daha önce imar karşılığı terk ettikleri araziden tekrar pay istemişti. Söz konusu alan için 15 milyon TL'lik tazminat davası açılmış, konu mahkemelik olmuştu. Davaya ilişkin Yargıtay'dan nihai karar beklenirken, S. Atakan Duran başkanlığındaki Tire Belediyesi'nin ağaçları söktürmesi akıllarda soru işaretleri yarattı.

(Kuruyan ağaçların görüntüsü yürek sızlatıyor)
 

YANGINA DAVETİYE

Öte yandan, Tire Belediyesi'ne ait Gölet Rekreasyon Alanı'nın etrafındaki kuru otlar büyük tehlike yaratıyor. Çevre düzenlemesi yeterince yapılmadığı görülen gölet etrafında bulunan kuru otlar adeta yangına davetiye çıkarıyor.

(Gölet etrafındaki kuru otlar yangına davetiye çıkarıyor)

(Fotoğrafta: 2009'da 40'a yakın ağacın dikildikten sonraki görüntüsü)