GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
11 Kasım 2021 Perşembe 13:37

BM'nin kısa film ödülü İzmir'e

TED İzmir Koleji öğrencileri Deniz Dağdelen, Doruk Üstündağ, Zeynep Somer, Candan Madioğlu ve Zeynep Selin Koçak'in danışman öğretmenleri Güliz Gez Kabasakal, Hazal İpekçi Özgel ve Onur Altunsaray ile birlikte hazırladıkları “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) adlı kısa film, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda birincilik ödülü aldı.

SONKALEİZMİR- İngiltere’nin Glasgow kentindeki BM İklim Değişikliği Konferansı’nın (UN COP26) düzenlediği “Ekosistemi Koruma ve Yenileme” konulu kısa film yarışmasında İzmir kürsüye çıktı. TED İzmir Koleji öğrencileri Deniz Dağdelen, Doruk Üstündağ, Zeynep Somer, Candan Madioğlu ve Zeynep Selin Koçak'in danışman öğretmenleri Güliz Gez Kabasakal, Hazal İpekçi Özgel ve Onur Altunsaray ile birlikte hazırladıkları “The Dream of Plastic” (Plastiğin Rüyası) adlı kısa film, konferans kapsamında düzenlenen yarışmada dünya birinciliğini elde etti.

Filmi hazırlayan öğrenciler İngiltere’nin Glasgow kentindeki İklim Değişikliği Konferansı’na davet edildi.
İnsanların doğaya olan saygısını artırmak ve farkındalık yaratmak için hazırladıkları kısa filmle birinciliği alan İzmirli öğrenciler ve öğretmenleri, İngiltere'nin Glasgow kentindeki iklim değişikliği konferansına davet edildi.

 TED İzmir Koleji Okul Müdürü Mine Mavioğlu, "Bu projede insanların sürdürülebilir bir gelecek için fikirlerini geliştirebilmeleri ve gerçekleştirebilmeleri için bir araya gelen öğrencilerimiz ve onlara yol gösteren öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz” dedi.