GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Temmuz 2020 Cuma 01:10

Atatürk'e hakaret eden astsubay açığa alındı!

Atatürk hakkında hakaret ve iftira içerikli yorum yapan asker Rafi Hasan Ceran’ın, Atatürk için “İngiliz ajanı” demesine tepki yağdı. Ceran’ın astsubay olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Kars Valiliği Ceran’ın görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Atatürk'e hakaret eden astsubay açığa alındı!

Facebook’ta Ankara Atatürk videolarına hakaret ve iftira içerikli yorum yapan asker Rafi Hasan Ceran’ın, Atatürk için “İngiliz ajanı” demesine tepki yağdı. Ceran’ın astsubay olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Kars Valiliği Ceran’ın görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Rafi Hasan Ceran adlı jandarma astsubay ekşisözlük'te ve Twitter'da tepkilerin hedefi oldu.

Pek çok kullanıcı, İçişleri Bakanlığı'nın Rafi Hasan Ceran hakkında inceleme başlatılıp başlatılmayacağını sordu. Haziran ayından itibaren Kars Arpaçay Doğruyol Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yapan Rafi Hasan Ceran'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda muhalefet partilerine de çirkin ithamlarda bulunuyordu.

Kars Valiliği ise tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, “Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Rafi Hasan Ceran’ın sosyal medya hesabından devlet büyükleri aleyhine ve görev alanı dışında yapmış olduğu paylaşımlarla ilgili olarak hakkında disiplin soruşturması başlatılmış olup soruşturmanın selameti açısında 2 Temmuz 2020 günü görevden uzaklaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.