GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2020 Çarşamba 22:03

Asklepion'da tarihi meclis... Zeus Sunağı için harekete geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumu 2 bin 400 yıllık Bergama Asklepion Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Mecliste Bergama tarihi ile ilgili geniş bir sunum yapılırken, 1800'lü yıllarda ilçeden Almanya Berlin'e götürülen Zeus Sunağı'nın geri getirilmesi için çalışma başlatılması kararı alındı. Başkan Soyer'in önerisiyle tüm meclis üyelerinin imzasının yer alacağı bir talep metni oluşturulacak ve Turizm Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ziyarette bulunulacak

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 2 bin 400 yıllık Bergama Asklepion Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. İlçenin tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtılmasını hedefleyen Başkan Tunç Soyer’in teklifi üzerine Asklepion'da yapılan mecliste, UNESCO dünya mirası listesindeki kentler arasında yer alan Bergama da tanıtıldı. Meclis gündemine geçilmeden önce dilek ve temennilerden sonra Bergama'nın tarihi ile ilgili çeşitli görsellerle önemli bilgilerin verildiği bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrası Bergamalılar'ın ilçeden götürülen tarihi Zeus Sunağı'nın geri getirilmesi için çalışma yapılmasını vurgulandı, bu konuda çalışma yapılması istendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bu çağrıya yanıt verdi. "Bu adımı atma iradesini ortaya koyacak mıyız, bu mücadeleye var mısınız?' diyerek Meclis üyelerine seslendi. Soyer, "Oybirliği ile kabul edilmiştir. Zeus Sunağı'nın Bergama'ya dönüşü için İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri olarak el birliği ile çalışmaya başlıyoruz" dedi.

BAKAN ERSOY'A GİDECEKLER

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Zeus Sunağı'nın geri getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la görüştüklerini belirterek, "Zeus Sunağı ile ilgili taleplerimizi bakanımıza ilettik. Uluslararası diplomasi başlatılması için arz ettik. Destek vereceğini söyledi" ifadelerini kullandı. Başkan Tunç Soyer de tüm meclis üyelerinin altına imza atacağı bir talep metni oluşturulmasını ve bunun Bakan Nuri Ersoy'a verilmesi önerisinde bulundu. Soyer, meclis üyeleriyle birlikte Bakan Ersoy'a ziyarette bulunulmasını da önerdi.