GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Kasım 2019 Cumartesi 12:08

Aşık Mahzuni'nin adı Çiğli'ye

Çiğli Belediyesi, kültür sanat tarihimize önemli katkılar sağlamış sanatçıların isimlerini yaşatmak amacıyla sürdürdüğü proje kapsamında Evka 2 Mahallesi’nde bulunan parkta halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in büst açılışı ve oğlu Ali Mahzuni’nin konseri gerçekleştirilecek.  

Daha önce belediye etkinlik salonuna, edebiyat tarihimizin değerli yazarlarından Fakir Baykurt’un adını veren Çiğli Belediyesi, bu kez de Evka 2 Mahallesi’nde yer alan parka önce meclis kararıyla halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in ismini verdi. Parka yapılan Aşık Mahzuni Şerif büstünün açılışı da 18 Kasım Pazartesi günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek. Sanatçının doğum günü anısına yapılan etkinliğe, 27. dönem Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ile Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni de katılacak. Törende ozan Ali Mahzuni, babasının birbirinden değerli eserlerini Çiğlililer için seslendirecek.

Başkan Gümrükçü: “Sanatçılarımızın adını yaşatacağız”

Eserleriyle toplumun düşünce ve sanat dünyasına katkı sunan sanatçıları gelecek nesillere anlatmayı amaçladıklarını vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Alanlarında ortaya koyduğu eserlerin yanı sıra duruşu ve kişiliğiyle geçmişten günümüze toplumumuza öncülük eden sanatçılarımızın isimlerini kentimizde yaşatmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda edebiyatımızın önemli isimlerinden Fakir Baykurt’un adını kısa süre önce belediye etkinlik salonumuza verdik. Şimdi de, Aşık Mahzuni Şerif’in ismini verdiğimiz parkta, değerli ozanımızın büstünün açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.