GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Temmuz 2020 Cuma 11:23

3 hayvanseverden örnek hareket... Düşen faiz oranları köpeklere yaradı!

Konut kredisindeki banka faiz oranlarının düşmesiyle birçok vatandaş ev sahibi olurken kendini hayvanlara adayan Fen Bilimleri Öğretmeni Nimet Çomak, bankadan çektiği krediyle arsa alıp 2 arkadaşıyla birlikte köpeklere barınak yaptırdı.

Kredi faiz oranlarındaki büyük düşüşle evsiz vatandaşlar ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığı şu günlerde 3 hayvansever Nimet Çomak, Özlem Örsel ve Mehmet Levent Ünal örnek davranışlarıyla gönüllerde taht kurdu. Çok kötü koşullarda yaşamaya çalışan, yaralı, hasta köpekler için sürekli yardımlar düzenleyen 3 sıkı dost, Kemalpaşa’nın Ulucak Beldesi Damlacık Köyü yakınlarındaki bir araziye köpek barınma çiftliği kurmak için güçlerini birleştirdi, tüm hayvan severlerin takdirini topladı. Çiğli Kalkıç’taki devlet okulunda Fen Bilimleri öğretmenliği yapan Nimet Çomak, mayıs ayında bankadan 60 bin lira kredi çekerek kimsesiz ve kötü muamele görmüş köpekler için 900 metrekarelik arazi satın aldı. Araziye İngiltere’de yaşayan İzmirli hayvansever Özlem Örsel ile Mehmet Levent Ünal destek vererek köpeklerin iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için barınak yaptırdı.

HER ŞEY KÖPEKLER İÇİN

Kalkıç, Sasalı ve Seyrek’teki tarlalarda açlık çekip yaşam savaşı veren, kötü muamele görmüş köpekleri önce veterinere oradan da Kemalpaşa’daki barınağa götüren Nimet Çomak, tüm hayvan dostlarından destek beklediklerini söyledi. Şu an barınakta 25 köpeğe baktıklarını bu rakamın kısa sürede 50’ye kadar çıkabileceğini belirten Çomak, “Herkes kendisi için ev kredisi çektiği şu günlerde ben öğretmen maaşımla köpekler için bir şey yapmaya çalıştım. Eşim İlker Çomak da bana büyük destek verdi. Aynı duyarlılığı tüm hayvanseverlerden bekliyoruz. Özlem Örsel ve Levent Ünal ile birlikte güzel bir projeye imza attık. Özlem İngiltere’den birçok ihtiyacımızı karşılıyor, maddi ve manevi her zaman yanımızda. Levent ise verdiği kozmik enerji ve astrolojik danışmanlık hizmetleri karşılığında mama alıp barınaktaki köpeklere getiriyor” dedi.

HAYVAN HAKLARI YASASI ÇIKMALI

Veterinere tedavi ettirdiği köpekleri tekrar mikrop kaptığı ortama bırakmaya gönlü el vermeyen Çomak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Barınaklarda olduğu gibi kapalı alanlarda da enfeksiyona açık ortamlar yaratmadan köpeklerin özgürce gezebileceği ve de gerektiğinde tabiat şartlarından korunabilmeleri için buzağı kulübelerini kullanarak hem özgür hem de daha sağlıklı bir ortam oluşturduk. Bizim yaptığımız barınakların çoğalması şart. Hayvan severlerin, barınma ihtiyacını biraz olsun karşıladığımız bu köpeklerimiz için en azından mama bağışında bulunabilirler. Bu arada Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü kurulmuşken Hayvan Hakları Yasası da olmalı. Bir an önce bu önemli ihtiyaç da giderilmeli.”