GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Türkiye
12 Ağustos 2020 Çarşamba 15:27

200 yıllık çınar ağaçları kesilecek!

Antalya'nın Kemer ilçesinde yol genişletmek için 200 yıllık çınar ağaçlarının kesilmek istenmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Ulupınar ve çevresinde yaşayanlar, kesimi durdurmak için nöbet çağrısı yaptı.

Antalya’nın Kemer-Kumluca karayolu Ulupınar mevkiinde asırlık çınarların yol genişletme çalışmaları kapsamında kesilmesine tepkiler büyüyor. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda “Ulupınar’ın 200 yaşındaki bilge çınarlarının şifalı kaynak suyundan koparılmasını istemiyoruz. Başlarında nöbetteyiz” denildi.

“GÖZ YUMAMAYIZ  SESSİZ KALAMAYIZ”

Yaklaşık üç yıldır devam eden Kemer-Kumluca karayolu inşaatında şu ana kadar pek çok ağaç kesildiği öğrenildi. Kesimlerin devam edeceği duyumunu alan bölge halkı ve çevreciler sosyal medya üzerinde ağaçlar için nöbet çağrısı yaptı.  Asırlık ağaçların kesilmesine karşı çıkan vatandaşlar, “Hepsi için yasımız var. Fakat asırlık çınarların kesilmesine göz yumamayız, sessiz kalamayız” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 2016’YI ÇINAR YILI İLAN ETMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 yılını ‘Çınar Yılı' ilan etmişti. Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise bu kapsamda 100 bini İstanbul'da olmak üzere ülke genelinde 200 bin çınar ağacı fidanı dikilmesini kararlaştırmıştı.