GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Şubat 2021 Pazartesi 13:51

'Her 10 gassaldan neredeyse 4'ü Kovid-19'a yakalandı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gassalların çalışma koşullarına dikkat çektiği açıklamasında gassalların aşılamada öncelikli olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yeni tip koranavirüs (Kovid-19) salgınında her 10 gassaldan 4'ünün Kovid-19'a yakalandığını belirtti.
Ağbaba, "Gassaların bu süreçte ki en büyük talebi sağlık çalışanlarına pandemi sürecinde verilen desteklerden yararlanabilmek ve aşılanma sürecinde kendilerine öncelik verilmesidir." ifadelerini kullandı. Ağbaba, yazılı açıklamasında, salgın döneminde çalışma koşullarının ağırlaştığını ve bu süreçte özellikle gassalların iş yükünün arttığını belirtti. 
AŞILAMADA ÖNCELİK TALEBİ
Normal dönemlerde günlük 10 saate varan uzun çalışma saatlerinin gassallar için salgın sürecinde daha da arttığını aktaran Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu dönemde her 10 gassaldan neredeyse 4'ü Kovid-19'a yakalandı. Kovid nedeniyle yaşamını yitirenlerin cenazelerinin yıkanması gassalların Kovid-19 riski ile baş başa kalmasına neden oldu. Gassallar sadece Kovid-19'a karşı değil tüm salgın hastalıklara karşı korunmasız olduğunu ifade etmektedir. Gassaların bu süreçte ki en büyük talebi sağlık çalışanlarına pandemi sürecinde verilen desteklerden yararlanabilmek ve aşılanma sürecinde kendilerine öncelik verilmesidir."