GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
6 Kasım 2021 Cumartesi 09:23

''Dönüş'' filmi, BluTV'de!

Geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla 2011 yılından beri faaliyetlerini sürdüren ve sinema sektörüne pek çok isim kazandıran Bornova Belediyesi Film Ofisi’nin (BBFO) yapım desteği verdiği bir film daha dijital platforma taşındı. Geçtiğimiz ay BluTV’de yayınlanmaya başlayan "CESS" adlı  belgeselin ardından, "Dönüş" belgeseli de BluTV'de go?sterime girdi. 

Yönetmenliğini BBFO yönetmeni ve eğitmeni olan Nesli Özalp Tuncer’in yaptığı ‘Dönüş’ belgeseli yapım desteği verilen filmler arasında dijital platformda gösterimi yapılan ikinci film oldu. Tuncer'in, ailesinin mübadele anılarını, anneanne ve torun ilişkisi üzerinden anlattığı belgesel, bugüne kadar  ulusal ve uluslararası yaklaşık 45 festivalde gösterim seçkisinde yer alırken, 8 ödüle de layık görüldü.

Genç sinemacıları yetişiyor

Bornova Belediyesi Film Ofisi, kurulduğundan bugüne verdiği teorik ve pratik eğitimlerle, katılımcıların kendi projelerini hayata geçirerek izleyici buluşmalarını sağlıyor.

Sektörden ağırladığı konuklarla görüntü, ses, kurgu gibi konularda atölye çalışmaları, film çözümleme etkinlikleri düzenliyor.